Bernal: “Ik ga proberen Thomas te helpen in de Tour”
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 15:32

Bernal: “Ik ga proberen Thomas te helpen in de Tour”

Het kopmanschap van Team Ineos in de Tour de France wordt toch echt gedragen door Geraint Thomas. Egan Bernal schuift de hoofdrol in de schoenen van zijn Britse ploeggenoot. “Ik kies er niet zelf voor om mij als favoriet te noemen. Ik ga met Geraint mee, hij is onze kopman”, zegt Bernal na zijn eindzege in de Ronde van Zwitserland.

“Ik ga proberen hem te helpen in de Tour. Als hij beter is dan ik ben, zal ik dat sowieso doen. Ik heb daar geen problemen mee. Ik ben pas 22 jaar oud, dus ik denk dat ik nog genoeg Tours voor mij heb”, legt Bernal uit in het flashinterview.

Vertrouwen
Na de zware valpartij in de Dauphiné van Chris Froome werd duidelijk dat Thomas en Bernal de Ineos-ploeg gingen aanvoeren. Ze begonnen samen aan de Ronde van Zwitserland, maar al vroeg viel de Tourwinnaar van 2018 uit. “Dat veranderde wat dingen, omdat hij onze kopman was. Na de val werd ik de leider en dat zorgde voor veel veranderingen”, aldus Bernal na afloop.

Na de Tour of California 2018 en Parijs-Nice 2019 wist de Colombiaan in de Ronde van Zwitserland zijn derde WorldTour-ronde te winnen. “Het is een van de grootste wedstrijden. Het geeft mij veel vertrouwen en ik ben heel blij, omdat ik hiervoor een zware crash had en niet naar de Giro d’Italia kon. Dus om nu hier te rijden en te winnen is heel mooi voor mij en de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.