Bernal mag buiten trainen, zijn landgenoot Quintana nog niet

dinsdag 28 april 2020 om 08:40
Bernal mag buiten trainen, zijn landgenoot Quintana nog niet

© Cor Vos

Egan Bernal heeft van de burgemeester van zijn geboorteplaats Zipaquira in Colombia de toestemming gekregen om weer op de openbare weg te trainen. Tezelfdertijd moeten Nairo Quintana, Esteban Chavez en Sergio Higuita zich wel nog schikken naar de nationale lockdownmaatregelen.

Bernal woont officieel in Andorra, maar keerde begin maart terug naar zijn familie in Colombia, waar strenge lockdown-maatregelen gelden. Die zouden normaal gisteren aflopen, maar werden door de Colombiaanse president Ivan Duque tot 11 mei verlengd.

Maar uitzonderingen bevestigen de regel. Burgemeester Wilson Leonar Garcia van Zipaquira gaf toch de toestemming aan Bernal en nog enkele renners uit de stad om buiten te trainen tussen vijf en acht uur ’s morgens. De Tourwinnaar moet wel binnen de stadsgrenzen blijven.

Deze maatregel geldt echter niet voor andere Colombiaanse profwielrenners in andere delen van het land. Nairo Quintana, Esteban Chavez en Sergio Higuita moeten zich nog altijd schikken naar de nationale lockdownmaatregelen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.