Bernal met voorsprong sterkste klimmer in Sibiu Tour
Foto: Sirotti
vrijdag 7 juli 2017 om 14:23

Bernal met voorsprong sterkste klimmer in Sibiu Tour

Egan Bernal heeft in de Sibiu Cycling Tour zijn klimtalent nog maar eens tentoongespreid. De Colombiaan van Androni Giocattoli reed de tegenstand in Roemenië op bijna anderhalve minuut tijdens de beklimming van de Balea Lac. Bernal is ook de nieuwe leider.

De Zwitser Colin Stüssi (Roth-Akros) en de Australiër Jonathan Clarke (UnitedHealthcare) kwamen nog het dichtst in de buurt van de Colombiaan. Opvallend: Janier Acevedo, twee jaar geleden toch nog een verdienstelijk klimmer bij Garmin-Sharp, kwam niet verder dan plek zeven.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2017 14:33
Eerste profzege, al is dit deelnemersveld natuurlijk wel zwak voor een .1 wedstrijd
7 juli 2017 14:36
Ik kan niet wachten om hem volgend jaar vaker in actie te zien, ik ben heel benieuwd hoe hij zich tussen de echte matadoren weet te presenteren.
7 juli 2017 14:46
Jammer dat Androni deze wedstrijd boven Oostenrijk verkiest, had Bernal daar graag gezien.
7 juli 2017 16:28
Acevedo valt mij hier zwaar tegen, die rijdt de laatste twee jaar ook niet meer 'vliegend'omhoog. Tsja, Bernal zal wel naar Sky gaan. Zonde eigenlijk.
7 juli 2017 18:50
De eerste wint toch altijd met voorsprong..? Rare titel.
7 juli 2017 19:43
@Il Cavaliere
Bij een sprint-a-deux komen ze aan in dezelfde tijd. Dit betekent dus eigenlijk dat hij solo heeft gewonnen, lijkt me.
8 juli 2017 00:10
Hier nog een warrige samenvatting. Wat is de Transfagarasan toch een prachtklim. ♥

Acevedo op zeven vind ik nou ook weer niet dermate opvallend dat daar nog speciaal een zin voor uitgeweid moet worden in het artikel. Zeker in zijn vorm van 2015 waar naar gerefereerd wordt was ie ook matig vooruit te branden, en zevende binnen twintig tellen van de nummer twee is ook zo slecht nog niet. In dit soort rondjes is er altijd wel een Italiaanse conti die plots aardig presteert (in dit geval Carlini), Raileanu is best een talent die als Moldaaf een halve thuiswedstrijd rijdt en Roth heeft sowieso nog best een aardige selectie. Jaramillo had ik dan wel weer wat hoger verwacht, leek goed in vorm te zijn. Opvallender vind ik het vooral dat CCC hier niemand in de toptien heeft na een deel van de klim voor rekening te hebben genomen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.