Bernal na demonstratie in California: “Wilde het werk van de ploeg belonen”
foto: ©Getty images
zaterdag 19 mei 2018 om 08:24

Bernal na demonstratie in California: “Wilde het werk van de ploeg belonen”

Egan Bernal zag zich door een mindere tijdrit in de Tour of California in het defensief gedrongen. De Colombiaanse klimmer van Sky moest in de bergetappe naar South Lake Tahoe een kleine halve minuut goedmaken op Tejay van Garderen. De 21-jarige renner slaagde hier echter met verve in. Sterker nog: na een demonstratie bedraagt zijn voorsprong in het klassement maar liefst 1:25(!) op de Amerikaan.

Bernal besloot om zijn aanval in te zetten op Daggett Summit (12,7 km aan 6,1%), nadat ploeggenoot Tao Geoghegan Hart opnieuw de rode loper voor hem wist uit te rollen. “Er was nog steeds tien kilometer te gaan, met daarbij een vlak stuk. Ik dacht op dat moment alleen maar aan zo hard mogelijk trappen, om het werk van het team te belonen”, zo laat hij weten op de ploegsite.

“Toen ik echter begon aan de laatste klim van de dag, op 1,5 kilometer van de meet, wist ik dat ik het eindklassement kon winnen. Ik ben ontzettend trots op de ploeg en blij dat ik er onderdeel van mag uitmaken”, looft Bernal tot slot de inspanningen van zijn werkgever.

Voor de jonge klimmer zal het zijn tweede eindzege in een rittenkoers worden dit seizoen, na eerder al de Colombia Oro y Paz op zijn naam te hebben geschreven. De Tour of California eindigt vanavond met een sprintersetappe van en naar Sacramento.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
19 mei 2018 17:56
Beesteachtige verschillen. Ben benieuwd wanneer Bernal voor een Klassement in de tour mag gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.