Bernal na veroveren leiderstrui: “Dit betekent veel voor me”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2019 om 08:39

Bernal na veroveren leiderstrui: “Dit betekent veel voor me”

De aandacht ging vooral uit naar de zegevierende Antwan Tolhoek, maar ook Egan Bernal deed uitstekende zaken op de flanken van de Flumserberg. De Colombiaan wist namelijk de gele leiderstrui te veroveren. “Dit betekent veel voor me, aangezien mijn laatste wedstrijd de Ronde van Catalonië was”, zo vertelde de klimmer na afloop.

Bernal wist met een indrukwekkende versnelling de tegenstand uit het wiel te kletsen. De renner van Team Ineos leek zelfs op weg naar vroege vluchter Tolhoek, maar ook de Colombiaan kwam in de slotkilometer de man met de hamer tegen. Toch wist hij op de steile Flumserberg de leiderstrui te veroveren.

“Dit is een prima resultaat”, zo concludeert Bernal op de top van de slotklim. “Het plan was om het geel te veroveren. Mijn ploeggenoten reden de hele dag bijzonder hard, waardoor ik besloot om te wachten en alles op te sparen voor één aanval. Ik ben heel erg blij dat ik de nieuwe leider ben”, aldus de 22-jarige klimmer.

Bernal kwam uiteindelijk zeventien seconden tekort voor de dagzege. “Maar we wisten dat het moeilijk ging worden, aangezien de kopgroep bijzonder groot was. Het belangrijkste is echter dat ik nu de gele trui heb. Dit geeft me vertrouwen voor de toekomst. We zullen nu proberen de koers te controleren.”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis 
Toch zal Bernal nog tijd moeten pakken in de komende bergetappes, aangezien tijdrijder Rohan Dennis nog altijd maar op twaalf seconden staat. “Ik zal zeker tijd verliezen in de tijdrit”, zo denkt de nieuwe leider. “Hij klimt momenteel heel erg goed. Maar we gaan ons best doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.