Bernal verliest podiumplek op slotdag in Zwitserland, deelname Tour de France nog niet zeker
foto: Cor Vos
maandag 17 juni 2024 om 09:40

Bernal verliest podiumplek op slotdag in Zwitserland, deelname Tour de France nog niet zeker

De Tour de France staat voor de deur, maar Egan Bernal weet nog niet zeker of hij in Frankrijk aan de start zal staan. De winnaar van 2019 is in afwachting van groen licht vanuit zijn ploeg INEOS Grenadiers. De Colombiaan bereidde zich op zijn mogelijke deelname voor in de Ronde van Zwitserland, waar hij op de laatste dag een podiumplek uit zijn handen zag glippen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Eerlijk gezegd ben ik een beetje verdrietig’, vertelt Egan Bernal aan Eurosport. “Ik hoopte het podium in de koers te behouden, maar dit is wielrennen. Ik had een hele slechte dag op de fiets. Ik heb mijn best gedaan, maar ik voel me ook een beetje verdrietig vanwege het team, omdat we de hele week allemaal heel hard hebben gewerkt voor dit podium. Het is zoals het is.”

Bernal stond aan het begin van de slotdag nog derde in het algemeen klassement. In de tijdrit eindigde de Colombiaan als negende en verloor meer dan een minuut op Mattias Skjelmose (Lidl-Trek). Dit was niet genoeg om de Deen achter zich te houden. Hij zakte naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

Ondanks de teleurstelling kan de man van INEOS Grenadiers ook het positieve van zijn prestatie inzien. “Zoals altijd was het een zware race, maar ik denk dat we deze editie heel erg snel gingen op de beklimmingen. Het niveau was super hoog. Dit is natuurlijk een wedstrijd, maar tegelijkertijd is dit een goede training voor de komende koersen.” Of de Tour ook tot zijn programma behoort, moet de Colombiaan nog afwachten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.