Bernaudeau uit kritiek op puntensysteem UCI
dinsdag 22 november 2011 om 17:18

Bernaudeau uit kritiek op puntensysteem UCI

foto: Sirotti

Jean-René Bernaudeau is teleurgesteld dat de UCI zijn ploeg Europcar niet ingedeeld heeft bij de beste wielerploegen ter wereld. Ondanks een uitstekende Tour de France ontving de France formatie geen WorldTour-licentie, die recht geeft op deelname aan alle grote wedstrijden. De teambaas van de Franse formatie heeft dan ook de nodige kritiek op de internationale wielerunie.

“We zijn het slachtoffer geworden van het puntensysteem,” reageert Bernaudeau in de Franse sportkrant L’Equipe. “We hebben een fantastisch seizoen gereden en veel emoties losgemaakt in Frankrijk. Maar voor een witte trui krijg je geen punten.”

Europcar-renner Pierre Rolland won deze Tour de bergetappe naar Alpe d’Huez. Daarnaast droeg Thomas Voeckler tien dagen de gele trui. De ploeg zal in 2012 wederom actief zijn op ProContinentaal niveau. “We hebben een fantastisch seizoen gehad en we hopen dat in 2012 te verbeteren. We zullen opnieuw wildcards aanvragen voor WorldTour-koersen. Ik denk dat we het in wedstrijden als Parijs-Nice, de Dauphiné en de Tour de France heel goed hebben gedaan,” besluit Bernaudeau.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.