Bert-Jan Lindeman: “Het is een gemiste kans”
Foto: Sirotti
donderdag 14 juli 2016 om 23:36

Bert-Jan Lindeman: “Het is een gemiste kans”

Bert-Jan Lindeman is niet tevreden met zijn zesde plek op de Mont Ventoux vandaag. “Het is een gemiste kans”, stelt hij op de website van LottoNL-Jumbo. “De benen waren niet beter vandaag. Op het vlakke had ik een goed gevoel, maar op de klim kreeg ik het erg zwaar.”

“Het is mooi om de Ventoux op te rijden”, vervolgt Lindeman. “Maar het was toch teleurstellend, aangezien het de kans was om wat moois te laten zien.”

De Nederlander moest als laatste afhaken bij Thomas De Gendt, Serge Pauwels en Daniel Navarro. “Ik had de hoop dat ik mee kon komen en dat het daarna wat stil zou vallen. Het tempo lag eigenlijk net wat te hoog, maar toen het wat rustiger ging kon ik wel meekomen. Op het moment dat er een paar aanvallen kwamen, moest ik er helaas wel af.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2016 23:42
Geen schande om op de Mont Ventoux van deze 3 mannen, die allemaal al eens een top-15 in een grote ronde gereden hebben, te verliezen. Knappe prestatie van Bert-Jan die zich toch pas sinds 2014 echt op het klimmen/heuvels is gaan focussen.
15 juli 2016 00:01
Absolute held
15 juli 2016 00:03
Het gaat allemaal op wilskracht, alleen dat al is prijzenswaardig...
15 juli 2016 08:20
Goed dat hij erbij zat. Maar waarom meedoen met de tussensprint? Vermoedelijk op instinct. Maar zijn verhaal na de gewonnen Vuelta-rit was juist, dat hij zich in die kopgroep goed had weten te sparen. Dat rijmt niet echt met elkaar.
15 juli 2016 09:24
Dit is inderdaad jammer, en inderdaad geen schande. Gewoon klasse gedaan, hij denk ik eruit gehaald wat er in zat.
15 juli 2016 10:14
@koel
Het ziet er in elk geval uit of het puur op wilskracht is, maar dit is bij Lindeman altijd het geval. Er zal ook wel wat talent bij komen kijken ;)
15 juli 2016 14:26
@Wiebipedia: wat is eigenlijk je definitie van 'absolute held' ? Mooi dat Lindeman meewas in de vroege vlucht, maar zo'n heldenprestatie is z'n 6de plek op de Ventoux dan toch ook weer niet. Het zijn geen 5 rasklimmers die voor hem eindigen he. No offence, maar ik vind dat er nogal teveel met het woordje 'held' wordt gegooid naar renners die weliswaar een mooie prestatie leveren maar verder niet bijzonder scoren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.