Bert Van Lerberghe verruilt Cofidis voor Deceuninck-Quick-Step

zaterdag 3 augustus 2019 om 11:51
Bert Van Lerberghe verruilt Cofidis voor Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Bert Van Lerberghe is vanaf komend seizoen wielrenner voor Deceuninck-Quick-Step. De 26-jarige Belg – die nu nog uitkomt voor het Franse Cofidis – tekent een contract voor twee seizoenen bij de ploeg van manager Patrick Lefevere.

Eerder wisten wel al de interesse te melden van de Belgische WorldTour-formatie, maar nu is de overgang definitief afgerond. Van Lerberghe is bezig aan zijn tweede seizoen bij Cofidis, maar zal volgend jaar voor het eerst uitkomen voor een WorldTour-ploeg. “Ik ben heel erg blij met mijn transfer”, zo vertelt de Belg.

“Deceuninck-Quick-Step is een van de beste ploegen ter wereld. Ik denk dat ik mijn nieuwe ploeggenoten kan helpen in de sprints, maar ook tijdens de klassiekers. Ik voel dat ik nog veel kan groeien. Vorig jaar ging het allemaal niet zo goed vanwege een virus, maar ik voel me nu weer sterk genoeg”, aldus de trouwe knecht.

Nieuwe namen 
Van Lerberghe – die in het verleden eveneens reed voor Topsport Vlaanderen-Baloise – zal bij zijn nieuwe ploeg onder meer Stijn Steels tegenkomen. Eerder gaven we al de transfer van de 29-jarige Kempenaar. Bovendien zal Deceuninck-Quick-Step Samuel Gaze en Jannik Steimle testen als stagiairs.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.