Beslissing over Tourdeelname Aru en Gaviria valt komende maandag
Fernando Gaviria - foto: Cor Vos
woensdag 19 juni 2019 om 10:52

Beslissing over Tourdeelname Aru en Gaviria valt komende maandag

Begin volgende week wordt duidelijk of UAE Emirates-kopmannen Fabio Aru en Fernando Gaviria deel zullen nemen aan de aankomende Tour de France. Dit laat sportief manager Jose Matxin weten aan Het Nieuwsblad.

Gaviria sukkelt al enige tijd met een knieblessure. Giuseppe Saronni, ploegbaas van UAE Emirates, liet gisteren al weten dat zijn Tourdeelname op losse schroeven staat. In gesprek met de Belgische krant geeft Matxin nog meer uitleg: “Voor de Giro d’Italia had Fernando deelgenomen aan twee baanwedstrijden in Colombia om zich proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Hij is toen twee keer op zijn knie gevallen. Door de koude en de regen van de eerste Giro-week is zijn knie nadien beginnen te irriteren.”

Intussen zit de 24-jarige sprinter wel weer op de fiets, maar meer dan zijn conditie enigszins onderhouden zit er niet in: “Fernando traint wel, maar het zijn slechts rustige duurtrainingen. Voor intensieve trainingen en sprintjes is het nog te vroeg.” Ook de Ronde van Slovenië, waar hij aanvankelijk voor op papier stond, komt te vroeg voor de vliegensvlugge Colombiaan. Komende maandag wordt besloten of hij mee mag naar de Tour de France.

Aru toch naar de Tour?
En dat is ook het geval met Fabio Aru, de Italiaan die terugkomt van een operatie aan een beknelde heupslagader. Deelname aan de Vuelta a España lijkt het meest realistische scenario, maar als Aru deze week in de Ronde van Zwitserland goed koerst kan hij nog in aanmerking komen voor de Ronde van Frankrijk. “Ook over hem beslissen we maandag”, aldus Matxin.

Gaviria won vorig jaar twee ritten in de Tour de France. Hij droeg na zijn zege in de openingsetappe tevens de gele trui. Die eer viel Aru in 2017, tijdens zijn laatste Tourdeelname, te beurt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.