Bespreek hier de elfde etappe
woensdag 16 juli 2008 om 10:47

Bespreek hier de elfde etappe

Vandaag staat alweer de elfde etappe op het programma. Na een dagje rusten staat het peloton weer zo fris als mogelijk aan de start. De Pyreneeën liggen in het oosten binnen handbereik, maar toch wordt er niet doorheen gereden. De etappe start in Lannemezan, en eindigt na 167,5 kilomter in Foix. Dit lijkt een ideale etappe voor de (vroege) vluchters.

Na 19.5 kilometer kunnen de sprinters eventueel sprinten voor wat punten. Ook na 69 kilometer is er een tussensprint. De renners moeten drie cols beklimmen, twee van de derde en één van de eerste. De top van de zwaarste col, de Col de Portel, licht op 110 kilometer.

Het is na die slotklim nog 57 kilometer tot aan de finish, misschien net genoeg voor de sprinters om weer terug te komen. Daarnaast hangt het er vanaf hoe zwaar de favorieten de slotklim maken. Zij zullen echter hun energie voor de loodzware Alpen bewaren. Het is echt een ideale etappe voor vluchters die kunnen klimmen zoals: De La Fuente, Voigt, Txurruka en Voeckler. Het wordt dus allemaal afwachten voor morgen.

Live volgen
De etappe is live te volgen. Kijk hier voor alle tickers en streams.

Onze tips:
* * * Voigt, De La Fuente
* * Txurruka, Voeckler, Sylvain Chavanel, Clement
* Freire, Hushovd, Zabel, Dessel, Terpstra

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.