Bespreek hier de twaalfde etappe
donderdag 17 juli 2008 om 13:42

Bespreek hier de twaalfde etappe

Zojuist is de twaalfde etappe in de Tour de France gestart. De rit is 168,5 kilometer lang en start in Lavelanet. Na één col van de vierde categorie en twee tussensprintjes eindigt de etappe in Narbonne.

Het hooggebergte gaat omgeruild worden voor het laagland. De eerste 60 kilometer bevatten nog twee uitlopers van de Pyreneeën, maar die stellen niet veel voor. Op de top van de eerste zijn niet eens bergpunten te verdienen, de tweede col is van de vierde categorie. De Col du Camperié is de zwaarste col van vandaag. Hij is 514 meter hoog en stijgt 3.1 kilomter aan 3.7%.

Een zeer sterke kopgroep zal nodig zijn om weg te blijven in de hele rit. Misschien dat het peloton geen zin heeft om mee te gaan rijden, en dat werkt in het voordeel van de vluchters. Het parcours is na de Col du Camperié niet al te zwaar meer, en als er dan nog sprinters zoals Cavendish en Hushovd over zijn, gaat het peloton zeker vaart maken. Samen met de dertiende etappe en de laatste etappe is dit de laatste kans voor de sprinters om nog een etappe te winnen.

Live volgen
De etappe is op verschillende manieren te volgen, via tickers en streams. Klik hier voor een overzicht.

Onze tips:
* * * * Hushovd, Cavendish
* * * Freire, Zabel, Ciolek
* * Sylvain Chavanel, Pineau, Duque
* Vogondy, Terpstra, Maaskant, Voigt, Augé

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.