Bestuurder die doorreed na ongeluk met Valverde is aangehouden
foto: Cor Vos
zondag 3 juli 2022 om 11:05

Bestuurder die doorreed na ongeluk met Valverde is aangehouden

Alejandro Valverde en twee collega-fietsers werden zaterdag tijdens een training in Murcia aangereden door een automobilist. De bestuurder reed na het ongeluk door, maar is inmiddels aangehouden door de politie. Het zou gaan om een 69-jarige man.

Volgens ooggetuigen gebeurde het ongeluk met de drie wielrenners zaterdagmiddag rond het middaguur op de RM-560-weg tussen Alcantarilla en Javalí Viejo. Politie en ambulance waren snel ter plaatse en hebben Valverde en zijn metgezellen ter plaatse geholpen. Daarna is de 42-jarige coureur met verwondingen naar een ziekenhuis in Murcia gebracht. Valverde en zijn trainingsmakkers maken het naar omstandigheden goed.

De automobilist reed na het ongeluk dus door, maar heeft zich inmiddels aangegeven bij de politie en is vervolgens aangehouden. De 69-jarige man heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor het verkeersongeval en vervolgens een vluchtmisdrijf heeft gepleegd, zo meldt sportkrant Marca. Er zal nu worden onderzocht of er sprake is van ‘poging tot moord’.

“Dit was geen ongeluk”
De automobilist zou de groep fietsers hebben ingehaald zonder de veiligheidsregels te respecteren. De man werd door Valverde en zijn trainingsmaten vervolgens op zijn gedrag gewezen, waarna de bestuurder besloot te stoppen en achteruit te rijden, waarna hij de fietsers aanreed. De automobilist reed vervolgens door. “Dit was geen ongeluk”, liet een van de getroffenen weten aan de Spaanse media.

Valverde steekt zijn duim op vanuit het ziekenhuis – foto: Alejandro Valverde/Instagram

De 42-jarige Valverde, die bezig is aan zijn laatste jaar als beroepswielrenner, heeft gelukkig geen breuken of andere ernstige blessures overgehouden aan het ongeluk. “Zowel Alejandro als zijn trainingspartner maken het goed. Alejandro heeft tests ondergaan in een medisch centrum. Daaruit zijn geen breuken of andere ernstige verwondingen naar voren gekomen. Alejandro blijft nog 24 uur onder observatie om zijn toestand in de gaten te houden. Daarna mag hij het ziekenhuis verlaten”, liet Movistar zaterdag al weten.

Valverde liet via Instagram ook al van zich horen. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steun die ik vandaag heb gekregen. Ik ben gelukkig met de schrik vrijgekomen en het gaat goed met mij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.