Betalingsprobleem bij Cult Energy
donderdag 3 december 2015 om 14:30

Betalingsprobleem bij Cult Energy

Cult Energy kampt met financiële problemen. Hoewel de Deense formatie gezien de onlangs afgegeven ProContinental-licentie voor komend jaar alles op orde heeft, blijkt dat volgens Ekstra Bladet nu niet zo te zijn. De ploeg moet nog een deel van de salarissen betalen aan haar werknemers.

Eerste keer
Boekhouder Rene Thill benadrukt dat dit de eerste keer is dat zich zulke problemen voordoen. “Het feit is dat ik een deel van het november-salaris niet kan uitbetalen. Ik probeer het zo te regelen dat de grootverdieners gedeeltelijk betaald worden en diegenen met een lager inkomen hun volle salaris krijgen gestort.” Het ontbrekende salaris maakt de ploeg in de volgende dagen over naar de renners. Cult Energy besloot al op 13 september haar seizoen wegens een tekort in het budget en leek zichzelf te moeten opdoeken, totdat ze fuseerden met Stölting.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 december 2015 14:55
Weinig verrassend nieuws. Ze konden de laatste maanden van het jaar al.niet meer koersen door financiele beperkingen. Toch hebben ze door de fusie met Stölting een leuke ploeg voor komend seizoen.
3 december 2015 15:38
Wat is zo'n pro conti licentie nog waard als achteraf allemaal apen uit de mouw komen.
3 december 2015 17:26
Als ze het afgelopen maand niet rond krijgen en het moeten oplossen met het geld van de volgende maand wordt het een cirkeltje lijkt me!? Of is er nu ineens meer geld van de sponsor beschikbaar.
4 december 2015 01:22
vreemd verhaal... hoe kan het dat ze toch die licentie hebben gekregen?
4 december 2015 11:52
Lijkt me dat dit een probleem is gebaseerd op de financiële situatie van vorig jaar, in het boekjaar 2015 dus. Stölting zal hier misschien nog niet in tussenkomen en dus staat het ook los van de situatie en bijhoredne licentie van volgend jaar...
4 december 2015 12:25
@Coldeportes omdat dit over 2015 gaat.de begroting en financiën voor 2016 zijn wel op orde. Ze hebben zelfs niets inde wachtkamer gezeten zoals CCC en Southeast bijv.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.