Betrapte Jarlinson Pantano zet punt achter carrière

dinsdag 11 juni 2019 om 17:21
Betrapte Jarlinson Pantano zet punt achter carrière

foto: Cor Vos

Jarlinson Pantano heeft per direct een punt gezet achter zijn carrière. Twee maanden geleden werd bekend dat de Colombiaanse klimmer is betrapt op het gebruik van EPO. “Ik heb besloten om het gevecht niet aan te gaan”, zo laat hij weten aan Colombiaanse media.

Pantano mag dan wel de handdoek gooien, hij houdt vol onschuldig te zijn. “Ik weet dat ik niks verkeerds heb gedaan. Mijn biologisch paspoort is wel zestig keer gecontroleerd, met telkens dezelfde resultaten. Het klopt gewoon niet”, aldus de ex-renner van Trek-Segafredo. “Ik heb ook een stichting waar ik kinderen leer geen doping te gebruiken.”

“Ik voel me bedrogen”
De grote vraag is: waarom probeert Pantano zijn naam niet te zuiveren? “Ik heb besloten om niet tegen de UCI te vechten, omdat het ontzettend veel geld kost. Ik wil mijn familie niet hierin meeslepen. Ik hoef niks meer te bewijzen en koester geen wrok. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan mijn tijd als wielrenner.”

“Toch vraag ik me af waarom ik het slachtoffer ben”, aldus Pantano, die een moeilijke tijd achter de rug heeft. “En het is nog steeds een moeilijke situatie. Ik had nooit verwacht op deze manier mijn carrière te beëindigen. Ik heb een zware tijd gehad, net als mijn familie. Ik voel me gewoon bedrogen.”

Jarlinson Pantano boekte zijn grootste zege in de Tour van 2016 – foto: Cor Vos

Winst in de Tour de France 
Pantano begon zijn profcarrière in 2012 bij het ProContinentale Colombia-Coldeportes. Twee jaar later beleefde hij zijn doorbraak met enkele goede klasseringen, waardoor hij de aandacht trok van WorldTour-ploeg IAM Cycling. In dienst van de Zwitserse formatie won hij onder meer een etappe in de Tour de France en de Ronde van Zwitserland.

Na het verdwijnen van IAM Cycling tekende Pantano een contract bij het Amerikaanse Trek-Segafredo. Vorig jaar wist de Colombiaan nog een etappe te winnen in de Ronde van Catalonië, maar werd hij ook steeds meer afgeremd door blessures.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.