Betsema verbijsterd na positieve test: “Doet onwijs veel pijn”

zaterdag 6 april 2019 om 08:27
Betsema verbijsterd na positieve test: “Doet onwijs veel pijn”

Denise Betsema is geschrokken van het nieuws over haar positieve test op anabole steroïden. “Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest”, schrijft ze op haar social media.

“We zijn echt verbijsterd en in shock. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond”, schrijft Betsema. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de veldrijdster eind januari positief is getest op anabole steroïden na de veldrit van Hoogerheide.

Ze werd daarop voorlopig geschorst door de UCI. Haar ploeg Marlux-Bingoal zette haar op non-actief in afwachting van het resultaat van de B-staal en het verdere verloop van de UCI-procedure. Afgelopen seizoen was ze de revelatie met een indrukwekkende reeks aan zeges, waaronder de Wereldbeker-cross van Koksijde eind november.

‘Doet onwijs veel pijn’
Betsema: “Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo’n afkeer voor heb.”

De oorzaak van de positieve test kent ze momenteel nog niet, laat ze weten. “Daar gaan we nu naar op zoek. Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een nachtmerrie is dit. Zoals vele al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden (anabolen steroïden). Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest. We zijn echt verbijsterd en in schok. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond. Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo'n afkeer voor heb. Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek. Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren.

Een bericht gedeeld door Denise Betsema (@deniesoverseas) op

Dit artikel delen:

1 Reactie

Slayer772004 6 april 2019 om 09:47

Jaja. Vast het topje van de ijsberg. Die Nederlandse vrouwen rijden allemaal wel heel erg opvallend rap.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair