Betsema viert contractverlenging met zege in Middelkerke, Cant wint Superprestige
Foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 14:25

Betsema viert contractverlenging met zege in Middelkerke, Cant wint Superprestige

Denise Betsema heeft de Noordzeecross in Middelkerke op haar naam geschreven. De Nederlandse, die vanochtend haar contract bij Marlux-Bingoal verlengde tot 2023, versmachtte de tegenstand in de slotmanche van de Superprestige. Betsema reed meer dan een halve minuut weg van Ceylin del Carmen Alvarado en Sanne Cant. Die laatste is wel eindwinnares van de Superprestige.

Extra leuk aan de slotcross van de Superprestige in Middelkerke is steevast de dubbele strijd. Naast de dagzege stond namelijk ook nog altijd de eindwinst in de Superprestige nog op het spel. Wereldkampioene Sanne Cant lag in polepositie om de eindzege naar zich toe te trekken, maar dan mocht ze wel geen drie posities achter Europese kampioene Annemarie Worst eindigen. Al snel werd duidelijk dat ze dit doemscenario niet moest vrezen want Worst had een ware off-day.

Na een forse start van beloftewereldkampioene Inge van der Heijden, nam Cant sterk over. De afwezigheid van Worst aan de kop van de koers gaf haar blijkbaar vleugels. Maar even snel als Cant naar de leiding snelde, zo snel viel ze ook weer terug. We zagen plots geen flitsende Cant meer, wél een zwoegende. Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado gingen op én over de wereldkampioene, maar vooral eerstgenoemde maakte indruk. Betsema had haar contract bij Marlux-Bingoal deze morgen nog verlengd tot en met 2023, hoe zou ze Jurgen Mettepenningen beter kunnen bedanken dan met een overwinning?

Het duurde twintig minuten vooraleer Betsema alleen was. Met haar hoge tempo had ze de tegenstand gewoonweg versmacht. Alvarado bood nog even weerwerk, maar werd dan plots in een ronde tijd op een halve minuut gezet. Voor Betsema is het haar eerste overwinning in een Superprestigecross ooit.

rSuperprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 8: flag-be Middelkerke

1. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal)
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) op 45s
3. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m09s
4. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank) op 1m16s
5. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) op 1m51s
6. flag-it Eva Lechner (Creafin-Tuv Sud) op 2m04s
7. flag-nl Yara Kastelijn (Steylaerts-777) op 2m49s
8. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 3m06s
9. flag-nl Inge van der Heijden (CCC Team) op 3m28s
10. flag-be Joyce Vanderbeken (Bike Advice-ITAF) op 3m38s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.