Bettiol op ontdekkingsreis: “Volgend jaar start ik in Parijs-Roubaix”

woensdag 17 april 2019 om 11:26
Bettiol op ontdekkingsreis: “Volgend jaar start ik in Parijs-Roubaix”

foto: Cor Vos

Alberto Bettiol verbaasde begin april vriend en vijand door de Ronde van Vlaanderen te winnen. De grote vraag is waar de toekomst ligt van de Italiaan. “Ik probeer eerst alle koersen uit”, zo vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad. “Zo start ik volgend jaar voor het eerst in Parijs-Roubaix.”


Bettiol lijkt van alle markten thuis. Zo won de Italiaan met de Ronde van Vlaanderen een kasseiklassieker van formaat, maar eindigde hij dit jaar ook als tweede in de individuele tijdrit van Tirreno-Adriatico. Bovendien presteerde de renner van EF Education First in het verleden goed in enkele heuvelklassiekers.

Waar zijn toekomst ligt? Bettiol zelf weet het ook nog niet. “Ik ben jong en moet als renner nog groeien”, aldus de puncheur. “Sinds enkele jaren probeer ik zowat alle koersen uit, zodat ik weet welke wedstrijden mij liggen. Misschien is Luik-Bastenaken-Luik wel te zwaar voor mij, maar Milaan-San Remo dan weer te makkelijk.”

“Zie mezelf wel de Ronde van Lombardije winnen”
Bettiol is kortom bezig aan een ontdekkingstocht. “Ik zal volgend jaar voor het eerst starten in Parijs-Roubaix, om te zien wat ik daar kan. Pas nadat ik van alles heb geproefd, zal ik een keuze maken. Daar verandert mijn zege in de Ronde van Vlaanderen niets aan. Ik zie mezelf binnen vijf jaar wel de Ronde van Lombardije winnen.”

“Het volgende doel is echter om te bevestigen aan de top”, aldus Bettiol, die in de Brabantse Pijl al een kans krijgt om te bevestigen. Aankomende zondag start de Italiaan ook in de Amstel Gold Race.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.