Bevestiging: Taco van der Hoorn voor twee jaar naar Jumbo
foto: Sirotti
dinsdag 9 oktober 2018 om 12:14

Bevestiging: Taco van der Hoorn voor twee jaar naar Jumbo

LottoNL-Jumbo heeft de komst van Taco van der Hoorn officieel bekendgemaakt. De 24-jarige renner van Roompot-Nederlandse Loterij rijdt de komende twee seizoenen voor de WorldTour-formatie van hoofdsponsor Jumbo. De transfer leek in september al rond.

Merijn Zeeman, ploegleider van LottoNL-Jumbo, geeft aan dat het de talenten van Van der Hoorn als klassiekerrenner wil ontwikkelen. Van der Hoorn zelf is ook erg enthousiast met zijn stap hogerop. “Je ziet renners bij Team LottoNL-Jumbo beter worden. Ik ben er trots op dat ik daar volgend jaar deel van uit kan maken. Ik werd op jonge leeftijd niet als groot talent gezien, maar ik blijf elk jaar goede stappen maken”, beschrijft de Rotterdammer.

Begin dit jaar liep de Nederlander een hersenschudding op. Na een revalidatie van zes maanden boekte Van der Hoorn zijn grootste succes ooit in de BinckBankTour. Hij won de derde etappe. Daarna was hij ook nog de sterkste in de Primus Classic. “De manier waarop hij is teruggekeerd na die hersenschudding, bewijst dat hij uit het juiste hout is gesneden”, vindt Zeeman.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2018 12:17
Uitstekende transfer. Jongen lijkt nog veel beter te kunnen dan nu al het geval is.
9 oktober 2018 12:23
Top deal voor Taco hij is toe aan deze stap. Misschien niet de coureur die overloopt van talent maar zoals hij zelf aangeeft maakt hij jaarlijks nog stappen. Mits goed begeleid gaat Jumbo nog veel plezier aan hem beleven. Zal voor hem als man uit 010 wel even wennen zijn om soms op kop te moeten rijden voor dat rappe mannetje uit 020.
  9 oktober 2018 12:44
  Ik denk dat het gewoon een laatbloeier is. Hij doet me ergens aan Sep Vanmarcke denken, zo'n renner die kan blijven gaan.
  9 oktober 2018 13:08
  @tendam ook een beetje een ontwikkeling als Timo Roosen misschien? Ook geen megatalent, maar die lijkt toch ook steeds maar beter te worden.
9 oktober 2018 12:44
Ik dacht inderdaad dat dit allang rond was?

Noujah goed nieuws in elk geval! Maakt grote stappen dit seizoen ondanks die nare val. Zal bij Jumbo vast nog meer stappen gaan zetten, gezien de goede ontwikkeling van de jonge renners daar!

Wordt echt een leuke ploeg dat Jumbo!
9 oktober 2018 12:45
Toch weer mooi talent wat doir Roompot wordt afgeleverd. Jammer dat ze van hun oude filosofie zijn afgestapt en talenten geen kans meer geven. Krijgen nu wel mooie voorjaarsploeg.
9 oktober 2018 14:02
Wanneer hij volgens jaar in de kleuren van TLJ dezelfde overwinningen boekt, is het al een toptransfer. Denk dat er nog wel wat groei inzit, gezien de afgelopen twee seizoenen (ondanks fysiek malheur).
9 oktober 2018 15:46
Mooie aankoop! Wanneer zou Tony Martin nou eens bevestigd gaan worden?
  9 oktober 2018 15:48
  Inderdaad. Nog steeds niet officieel Tony Martin.

  Een vraagteken ook bij Stef Clement. Blijft hij ? Stopt hij ?

  De geruchten over Shane Archbold hoor je niets over meer. Gelukkig. Lijkt me geen aanwinst.
  9 oktober 2018 16:23
  Ze moeten eigenlijks nog wel iemand om de sprint aan te trekken voor Poppel na het vertrek van Wagner en Hoecke... Maar Archbold lijkt mij inderdaad voornamelijk gezellig voor Bennett en niet direct een topaankoop zoals eigenlijk alle andere aankopen dit jaar...
9 oktober 2018 15:58
Hoeveel renner hebben ze nu officieel voor komend jaar?
  9 oktober 2018 16:58
  25 volgens mij,maar je mag eens natellen
  https://www.procyclingstats.com/mob/team/team-jumbo-2019
  9 oktober 2018 19:41
  @harry
  25 idd. Daar komen nog bij Martin, clement als rug dat toelaat en Wrs van aert.
  Mgl maas als 1 van bovenstaande niet doorgaat maar dat lijkt minder zeker
9 oktober 2018 16:43
Taco zal waarschijnlijk ook wel in de sprinttrein worden ingezet.
  9 oktober 2018 17:21
  Welke sprinttrein? Ik heb er bar weinig van gezien bij TLJ dit jaar. Buiten dat is van der Hoorn niet bepaald een hardrijder. De Bie reed hem met gemak uit het wiel in de BB tour. Het is dat Mohoric en de Bie daarna als de twee sterksten uit de kopgroep naar elkaar gingen kijken dat van der Hoorn daar mooi van kon profiteren anders was hij op 10 seconden of meer binnengekomen. Hij heeft een goede mentaliteit en ik gun het hem van harte, maar ik betwijfel of hij volgend seizoen meer dan ploegvulling zal zijn.
  9 oktober 2018 18:23
  Een goede positionering is ook een manier om een sprint te winnen,en in de Primus Classic liet van der Hoorn wel een mooi stukje hardrijden zien.
  9 oktober 2018 22:27
  @marcel1112
  Lol, je vergeet even dat de Binckbank Tour z'n tweede koers was nadat hij ongeveer een half jaar amper had kunnen fietsen. Als Van der Hoorn iets is dan is het wel een hardrijder. Heb je nou zelf niet in de gaten dat je hier steeds met heel veel stelligheid de grootst mogelijke onzin zit te verkopen?
  10 oktober 2018 00:32
  Grootst mogelijke onzin is erg overdreven. Iedereen is het er wel.over eens dat taco voordeel had van mohoric en de bie die hun tactiek op elkaar richtte.
  Dat laat onverlet dat het wel degelijk taco zn verdienste is om er te zitten, mee te draaien en dat hij weet te profiteren van een kans die langs komt en hij deels zelf gecreëerd heeft.
  10 oktober 2018 08:05
  @mwielerfan
  Het gaat me niet om deze situatie, maar het feit dat de heer marcel daar z'n hele oordeel over deze renner op baseert omdat hij hem verder eigenlijk niet kent (zoals bij veel renners).
9 oktober 2018 18:06
Bedankt voor je reactie Marcel. Ik weet niet hoe je het doet maar jij weet zelfs een overwinning naar het negatieve te draaien chapeau! En Dylan wint dit jaar 13 keer volgens mij dus met de sprint zit het ook wel goed
  9 oktober 2018 18:09
  Knap van Groenewegen, maar niet dankzij een goed functionerende sprinttrein.
  9 oktober 2018 18:35
  @marcel1112
  Roosen en jansen waren goud waard voor groenewegen dit seizoen. De enige zeges van groenewegen waarbij ik je gelijk kan geven zijn die in de tdf maar daar kon behalve quickstep geen enkel team een fatsoenlijke lead out realiseren. Maar nogmaals je doet roosen en jansen zwaar tekort.
  10 oktober 2018 00:35
  Ook hier weer: wagner is ook onderdeel van de sprinttrein en bijna iedereen hier vind hem onder het niveau wat nodig is presteren.
  Zelfde geldt voor hele sprinttrein in de belangrijkste wedstrijd waar het hele seizoen om draait.
  Vreemd dat Marcel dan zo fanatiek toegesproken wordt als hij stelt dat de de sprinttrein niet functioneert. Hij stelt het wat scherp maar je kunt de kern van waarheid daarin toch oom bekijken?
  Of mogen we hier alleen haleluja roepen bij nlse ploegen?
9 oktober 2018 19:27
LottoNL heeft straks met Wynants, Van Emden, Martin, Leezer, Teunissen, Roosen, Groenewegen, Van Poppel, Vd Hoorn, Jansen, Van Aert, Hofstede en Eenkhoorn een geweldige ploeg voor de Vlaamse (semi-)klassiekers. De afgelopen twee jaar heeft LottoNL zich vooral op het sprinten en klassementsrijden gericht maar het lijkt me duidelijk dat de Vlaamse klassiekers vanaf 2019 ook weer een hoofddoel worden.
  10 oktober 2018 00:37
  Ja mooi. Hoewel een paar namen alleen meedoen bij kbk ed als het niet zo zwaar is. Of Wynants die al jaren over top is.
9 oktober 2018 20:35
Goed nieuws dat de komst van Taco nu ook door de ploeg is bevestigd.
Hij lijkt mij een prima versterking voor de Vlaamse klassiekers.
@ghostwriter
Eens dat Team Jumbo volgend jaar een prima ploeg kan samenstellen
met mannen als Teunissen, van der Hoorn, Van Aert, Martin, Roosen, Jansen, Van Poppel, Groenewegen, Wynants, Leezer en Eenkhoorn? Alleen zie ik Hofstede toch als een heuvelrenner.
  10 oktober 2018 00:40
  Zo'n jonge als taco is fantastisch in zn huidige niveau wedstrijden. Hoop dat hij de volgende stap kan maken En hetzelfde laat zien in dvv, omloop, de panne etc
  200+km moeten we nog helemaal zien natuurlijk. Wie weet zet ie net als lars boom die stap nooit echt
10 oktober 2018 14:12
Ik geloof in de renner Taco Van Der Hoorn. Hij maakte vorig jaar indruk op mij door zijn aanvallende manier van koersen en die ook afmaken. Dit jaar was hij verbazend snel op niveau na een lange periode van inactiviteit. Ik kijk uit naar de ontwikkeling van Taco in de voorjaarskoersen volgend jaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.