BH Bikes nieuwe fietsenleverancier van Fortuneo-Samsic
foto: Sirotti
woensdag 27 juni 2018 om 16:17

BH Bikes nieuwe fietsenleverancier van Fortuneo-Samsic

Fortuneo-Samsic heeft bekendgemaakt dat de ploeg voortaan koerst op fietsen van het Spaanse BH Bikes. De Franse ProContinentale formatie verbrak eerder deze week de contracten met fietsenfabrikant Look. BH Bikes levert met ingang van de Tour de France de fietsen aan de ploeg van onder anderen Warren Barguil.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik ben erg blij dat mijn renners tijdens de Tour op de fietsen van BH Bikes rijden”, zegt Emmanuel Hubert, manager van Fortuneo-Samsic. “Het is een fiets die zichzelf in het verleden al heeft bewezen. We hopen deze reputatie te kunnen waarmaken en te schitteren in de grote koersen, te beginnen met de Tour de France.”

De historie van BH Bikes gaat terug tot 1909, toen de broers Cosme, Domingo en Juan Beistegui in wapenstad Eibar een bedrijf startten in de productie van wapens. Na de Eerste Wereldoorlog ging het bedrijf zich echter toeleggen op de fietsindustrie en won het met Gustave Deloor de eerste twee edities van de Vuelta a España. Korter geleden was BH leverancier van onder meer Liberty Seguros en AG2R. Het bedrijf sponsort momenteel het ProContinentale Burgos-BH.

Breuk met Look
Gisteren werd bekend dat Fortuneo-Samsic per direct de contracten verbrak met fietsenfabrikant Look. Beide partijen verklaarden dat hun samenwerking “een succes is geweest, gebaseerd op een gemeenschappelijke passie en een gezamenlijke wens om het Franse profwielrennen en de industriële kennis te ondersteunen en te promoten.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2018 16:25
Ziet er uit alsof hij uit de voordeelbak van de Lidl komt.
27 juni 2018 16:29
Zo te zien biedt deze framevorm meer mogelijkheden voor aanpassingen.
Ik vraag me alleen af op 'welke manier' die fiets zich in het verleden al heeft bewezen.
27 juni 2018 16:46
Hopelijk stijver dan de BH's van onze dames
27 juni 2018 16:55
Vanuit mijn eigen beroep moet ik altijd zo lachen om die PR praatjes over succesvolle samenwerking.. sure, daarom stop je ook.
27 juni 2018 18:21
Wat een geleuter zeg. Zal wel part of the deal zijn.
27 juni 2018 21:34
Ik ken deze leverancier niet. Hebben ze ooit een professioneel wedstrijdteam van fietsen voorzien?
27 juni 2018 22:06
Zet een willekeurige achternaam op het frame en het is altijd toffer dan BH. BMC ook altijd verschrikkelijke fietsen gevonden om deze reden. RV misschien nog het beste dan.
27 juni 2018 22:40
Burgos heeft een goed jaar toch?
En je hoefde geen professional te zijn om door het pr praatje te prikken. Wonderbaarlijk dat ze niet openbaar ruzie maakten als de vorige vlak voor de route nota bene aan de kant gezet wordt.
28 juni 2018 00:28
@wiebipedia
Luis Herrera heeft ooit op dit merk fietsen in zijn profploeg rondgereden.
28 juni 2018 08:42
Super fijn voor de renners. Wennen aan een nieuwe fiets vlak voor de start van de tour de france. Zelfs al slaag je erin alle contactpunten precies hetzelfde te krijgen. Dan nog heb je het gevoel met de fiets helemaal niet meer. En dat merk je als je vol gas een bocht instuurt. Ik voorspel wat eigenaardige valpartijen voor fortuneo samsic renners.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.