Bijna twee miljoen Vlaamse kijkers voor unieke editie Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
maandag 19 oktober 2020 om 14:44

Bijna twee miljoen Vlaamse kijkers voor unieke editie Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen van afgelopen zondag heeft in België bijzonder hoge kijkcijfers opgeleverd. De VRT meldt dat bijna twee miljoen Vlaamse kijkers naar de Vlaamse Hoogmis keken via Sporza. Het piekmoment lag tijdens de finish van de mannenwedstrijd.

In totaal zagen ruim 1,4 miljoen Vlamingen om kwart voor vier Mathieu van der Poel de sprint winnen van zijn eeuwige rivaal Wout van Aert. Op dat moment was de Ronde van Vlaanderen goed voor een marktaandeel van 86,4 procent. Van alle Vlaamse tv-kijkers op dat moment keek dus bijna negen op de tien mensen naar de koers.

Ook in Nederland scoorde de Ronde van Vlaanderen goed. Volgens Stichting Kijkonderzoek keken gemiddeld 385 duizend mensen naar de middaguitzending van Studio Sport bij de NOS. Wel bereikte de uitzending ongeveer 1,5 miljoen kijkers (die minstens een minuut keken). Het marktaandeel tussen 13.30 uur en 16.00 uur was ongeveer 18 procent.

Dat de kijkcijfers zo hoog liggen, is niet heel opmerkelijk. Alle fans werd opgeroepen om vooral niet langs het parcours te komen kijken in verband met de coronamaatregelen. Alle heuvels en kasseienstroken werden dan ook publieksvrij gehouden.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.