Bijrol Belgen op slotdag Wereldbeker baanwielrennen Glasgow
foto: Cor Vos (archief)
zondag 10 november 2019 om 18:48

Bijrol Belgen op slotdag Wereldbeker baanwielrennen Glasgow

Kirsten Wild en Amy Pieters zijn namens Nederland derde geworden op de Koppelkoers tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Glasgow. De wereldkampioenen zagen de winst gaan naar Australië (Annette Edmondson en Georgia Baker). De tweede plek was voor het Britse koppel Katie Archibald en Elinor Barker.

Wild en Pieters pakten 19 punten en kwamen daarmee niet in de buurt van de eerste twee plekken. Australië (40 punten) wist Groot-Brittannië uiteindelijk negen punten voor te blijven. Namens België werden Lotte Kopecky en Shari Bossuyt zevende met zes punten.

Het sprinttoernooi voor vrouwen was voor Steffie van der Peet al klaar na de eerste ronde. Shanne Braspenninckx strandde in de achtste finale en Laurine van Riessen in de kwartfinale. De winst ging uiteindelijk naar Wai Sze Lee uit Hong Kong.

Mannen
Wereldkampioen Matthijs Büchli stelde teleur op de Keirin. In de tweede ronde werd hij nipt vierde, waardoor hij buiten de finale om de medailles viel. In de B-finale eindigde hij ook als vierde, waardoor Büchli overall tiende werd. De winst op de Scratch voor mannen ging naar Felix English uit Ierland, voor de Spanjaard Sebastian Mora en de Duitser Maximilian Beyer.

Jan-Willem van Schip en Lindsay De Vylder speelden geen hoofdrol op het Omnium bij de mannen. De Nederlander eindigde na vier onderdelen als negende, terwijl zijn Belgische concurrent elfde werd. Europees kampioen Benjamin Thomas was met 130 punten de beste, voor de Brit Mark Stewart (109 punten) en Francesco Lamon (106 punten) uit Italië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.