Bijzondere beelden: Van der Poel en Philipsen troosten geëmotioneerde Degenkolb
foto: Cor Vos
zondag 9 april 2023 om 17:41

Bijzondere beelden: Van der Poel en Philipsen troosten geëmotioneerde Degenkolb

John Degenkolb verraste vriend en vijand door in de finale van Parijs-Roubaix mee te zitten met de grote favorieten, maar op het Carrefour de l’Arbre sloeg het noodlot toe. De Duitser kwam ten en kon zijn winstkansen niet meer verdedigen. Na afloop stortte hij zich geëmotioneerd ter aarde, waarna winnaar Mathieu van der Poel en runner-up Jasper Philipsen hem kwamen troosten. Dat is te zien op een foto van NOS-journalist Han Kock.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben natuurlijk heel erg teleurgesteld”, zei Degenkolb even later, weer op de been, tegen Cycling Pro Net. “Ik heb niet veel te zeggen. Ik ben gewoon heel teleurgesteld over de uitkomst van de koers, maar om met zo’n elitegroepje mee te zitten, op mijn eigen kasseistroken, betekende zoveel. Het was een uniek moment, dat ik voor de rest van mijn leven zal herinneren.”

Wat gebeurde er volgens Degenkolb precies bij de val? “Ik zat rechts, maar plots was er geen ruimte meer. Ik werd tegen een toeschouwer aangeduwd. Ik moet nog laten controleren of ik een blessure heb opgelopen, maar mijn linkerschouder is erg pijnlijk.”

Mathieu van der Poel: “Ik kon zelf geen kant op”
Van der Poel blikte bij Sporza nog terug op dat hectische moment. “Ik zat op de kasseien en Jasper wilde opeens op het paadje rijden, naast de kasseien. Ik moest mee, want ik zat rechts van zijn wiel. Degenkolb zat daar weer rechts van. Ik weet niet of ik hem dan aanraak, omdat het hectisch was. Maar ineens gaat hij tegen de grond. Als het mijn fout was, wil ik mij daarvoor excuseren, maar ik kon zelf geen kant op.”

Na afloop verscheen op sociale media ook nog een video van langs het parcours, waarop de valpartij van Degenkolb van dichtbij te zien is. Zijn teleurstelling is zichtbaar als blijkt dat hij een nieuwe fiets nodig heeft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.