Bilbao blikt terug op moeilijke tijd: “Ik vocht tegen een onbekende vijand”

donderdag 10 januari 2019 om 16:01
Bilbao blikt terug op moeilijke tijd: “Ik vocht tegen een onbekende vijand”

Pello Bilbao was vorig jaar een van de revelaties in het klimwerk. De 28-jarige Spanjaard van Astana wist zodoende een moeilijke periode af te sluiten. “Ik vocht jarenlang tegen een innerlijke vijand”, is Bilbao openhartig in gesprek met Marca.

Bilbao stond sinds zijn profdebuut te boek als een talent, maar aanvankelijk kwam zijn potentie er niet uit. Af en toe liet de Bask zijn klasse zien, maar hij werd net zo vaak weer teruggeworpen. Bilbao zocht aanvankelijk tevergeefs naar de oorzaak van zijn mindere presteren. “Maar uiteindelijk kwamen we erachter waarom ik zo wisselvallig presteerde.”

“Het had te maken met spijsverteringsproblemen, maar ook met mijn lichaamshouding. Dit zorgde ervoor dat ik niet goed kon herstellen. En dat laatste is in de topsport zo belangrijk. Ik wist lang niet wat het probleem was. Ik vocht dan ook tegen een onbekende innerlijke vijand.”

Dat laatste is nu echter verleden tijd, wat een positieve invloed heeft op zijn prestaties. Zo won hij vorig jaar etappes in de Tour of the Alps én het Critérium du Dauphiné, en werd hij knap zesde in de Giro d’Italia. “Ik herstel tegenwoordig weer, wat een enorm verschil is. Hierdoor kan ik ook over drie weken presteren.”

Giro d’Italia
En presteren, dat is iets wat Bilbao ook dit seizoen wil doen. Hij verandert dan ook weinig aan zijn programma. Hij zal zich via enkele Spaanse rittenkoersen én de Tour of the Alps voorbereiden op de Giro, waar hij in dienst zal rijden van kopman Miguel Ángel López. “Maar ik wil zelf ook scoren in de openingstijdrit in Bologna”, is hij ambitieus.

Programma flag-es Pello Bilbao
flag-es Volta a la Comunitat Valenciana (6-10 februari)
flag-es Ruta del Sol (20-24 februari)
flag-es Volta Ciclista a Catalunya (25-31 maart)
flag-es Vuelta al Pais Vasco (8-13 april)
flag-it Tour of the Alps (22-26 april)
flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.