BinckBank Tour deelt drie wildcards uit, dagelijks live op NOS
foto: BinckBank Tour
donderdag 6 juli 2017 om 16:00

BinckBank Tour deelt drie wildcards uit, dagelijks live op NOS

De BinckBank Tour heeft de eerste drie wildcards uitgedeeld. De WorldTour-koers door Nederland en België heeft de Nederlandse ploeg Roompot-Nederlandse Loterij en de Belgische formaties Sport Vlaanderen-Baloise en Veranda’s Willems-Crelan uitgenodigd.

De opvolger van de Eneco Tour ontvangt van 7 tot en met 13 augustus alle achttien WorldTour-ploegen en mag daarnaast enkele wildcards uitdelen voor ProContinentale-ploegen. Vorig jaar werden vier ploegen van het tweede niveau uitgenodigd.

Dagelijks live op de NOS
De BinckBank Tour heeft daarnaast een contract afgesloten met de NOS. De omroep zendt de komende drie jaar elke etappe vanaf 15.00 uur live uit op tv. Ook de VRT en RTBF, Eurosport en L1 hebben rechten om de koers uit te zenden.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2017 16:05
Logisch
6 juli 2017 16:19
Verandas willems???? Why? en Wanty niet. Zie veel liever naast Wanty, Topsport en Roompot de wildcard naar bv Cofidis of Direct Energie gaan. Veranda's willems.... wie bedenkt dat.
6 juli 2017 16:37
@FdJ
Zoals het er staat, klinkt het alsof er nog meer wildcards uitgedeeld gaan/kunnen worden. Verder is het maar de vraag of een Direct Energie wel mee wíl doen.
6 juli 2017 16:45
@mathieu Europcar kreeg in het verleden wildcards, maar vorig jaar bv cofidis. Meestal deelt een etappekoers 4 wildcards uit. Dus zal wanty de 4e zijn, maar dat verandas al voor wanty bekend wordt is natuurlijk al bizar.
6 juli 2017 16:50
Veranclassic is er ook nog. Die zijn, vlak achter Wanty, de tweede beste Belgische conti ploeg dit jaar qua CQ ranking. Hebben met Jans, Jules, Kirsch, broertje Naesen, Vantomme ook wel wat leuke renners. Misschien dat Van Aert aangegeven heeft de Eneco Tour te willen rijden en daarom Veranda's alvast een wildcard heeft gekregen?
12 juli 2017 00:41
Zijn ze ziek bij de NOS? Is er geen tennis, schaatsen, basketbal, hockey of voetbal dan ?
31 juli 2017 23:27
Veranda's ipv van Wanty... belachelijk vooralsnog.
Vindt overigens heel dat wildcard systeem niks, wordt hoofdzakelijk naar nationaliteit gekeken en dus zie je in veel WT koersen steeds maar dezelde ProCon. ploegen. Erg jammer, want het is ook wel eens leuk om ploegen als Rusvelo, United Healthcare, Novo Nordisk en Israel Cycling Academy aan het werk te zien in iets meer dan slechts 1 of 2 WT koersen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.