BinckBank Tour krijgt veiligheidsmaatregelen opgelegd

maandag 14 oktober 2019 om 14:36
BinckBank Tour krijgt veiligheidsmaatregelen opgelegd

foto: Cor Vos

De BinckBank Tour kreeg de afgelopen editie veel kritiek te verduren. Veel renners gaven publiekelijk aan de veiligheid van de parcoursen ondermaats te vinden. Na uitvoerig overleg met rennersvakbond CPA heeft de UCI nu een aantal maatregelen aangekondigd die ervoor moeten zorgen dat de Nederlands-Belgische etappekoers volgend jaar een stuk veiliger zal zijn.

Zo zal er op kosten van de organisatie een door de UCI aangewezen technisch adviseur aanwezig zijn en zal er een door de wielerbond geschreven actieplan moeten worden geïmplementeerd. Dit blijkt uit een communiqué van de Internationale Wielerunie. Na de editie van 2020 zal er grondig worden geanalyseerd om te kijken of de koers in de toekomst deel mag blijven uitmaken van de de WorldTour.

De UCI geeft in het persbericht aan dat de organisatie van de BinckBank Tour een boete heeft ontvangen en zich welwillend heeft opgesteld ten aanzien van de te nemen maatregelen. De wielerunie laat voorts weten dat er nog meer soortgelijke procedures bezig zijn.

Kritiek
“UCI, voel je vrij om de BinckBank Tour te downgraden tot het niveau van kermiskoersen. We praten over veiligheid en dan maken ze een koers als deze.” Het waren de woorden van Jos van Emden tijdens de WorldTour-meerdaagse. En hij was niet de enige coureur met kritiek. Ook CPA-voorzitter Gianni Bugno was furieus: “Renners mogen hun leven niet riskeren omdat de organisatie niet aan veiligheidsregels kan voldoen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.