BinckBank Tour ontvangt grote namen aan de start

BinckBank Tour ontvangt grote namen aan de start

foto: Cor Vos

maandag 14 september 2020 om 19:00

De BinckBank Tour heeft een deel van de startlijst voor de editie van dit jaar bekendgemaakt. De Nederlands-Belgische rittenkoers uit de WorldTour kan van 29 september tot en met 3 oktober onder meer rekenen op Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar, Mike Teunissen, Søren Kragh Andersen en Oliver Naesen.

De deelname van Nederlands kampioen Van der Poel aan de BinckBank Tour  was nog een groot vraagteken. De kopman van Alpecin-Fenix leek zich aanvankelijk namelijk te richten op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die samenvallen met de rittenkoers.

De BinckBank Tour profileert zich als de ‘ideale aanloop naar de eendagsklassiekers in oktober’ en dat is te merken aan de startlijst. Deceuninck-Quick-Step neemt onder meer Yves Lampaert en Zdeněk Štybar mee en Lotto Soudal rekent op Philippe Gilbert en John Degenkolb. De van een blessure herstelde Mike Teunissen is dan weer de kopman van Jumbo-Visma.

Ook de namen van Tourritwinnaar Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) en Oliver Naesen (vorig jaar ritwinnaar in de BinckBank Tour) zijn reed bevestigd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.