BinckBank Tour pareert kritiek: “Zonder problemen groen licht gekregen”

woensdag 14 augustus 2019 om 20:32
BinckBank Tour pareert kritiek: “Zonder problemen groen licht gekregen”

foto: Cor Vos

De organisatie van de BinckBank Tour pareert de kritiek van enkele renners op de veiligheid van het parcours na de derde etappe naar Aalter. Voor de wedstrijd is zonder problemen groen licht gegeven door de UCI, liet zij weten aan Sporza. “Iedereen wist dat dit een ‘Flandrienroute’ is.

Vanuit het peloton zwol de kritiek aan op het parcours van de BinckBank Tour na afloop van de derde etappe met start en finish in het Belgische Aalter. Onder anderen Tim Declercq, Jos van Emden en Bob Jungels vinden de route onveilig door de soms smalle wegen en de vele bochten en wendden zich tot rennersvakbond CPA en wielerbond UCI. “Moeten we echt wachten tot er iets gebeurt voordat er wat verandert?”, vroeg Jungels zich af op social media.

“Men mag toch niet vergeten dat toen we destijds de verschillende parcoursen bekendgemaakt hebben, wij meegegeven hebben dat dit een ‘Flandrienroute’ is”, liet organisator Rob Discart vanavond weten aan Sporza. “Dat betekent dat je geconfronteerd wordt met smalle wegen, draaien en keren. Gevolgd door bredere wegen. Dat is ook zo het geval in de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke…”

‘Tiptop in orde’
Ook moest de organisatie op het laatste moment de route nog wijzigen, waardoor enkele smalle stroken werden toegevoegd. Discart benadrukt dat de organisatie zonder problemen groen licht kreeg van de UCI, die het parcours nog doorlichtte. “Alleen voor de individuele tijdrit van zaterdag moesten we wat schuiven. De rest bleek allemaal tiptop in orde. Wij vinden dat onze ritten, en dus ook die in Aalter, veilig zijn.”

“Let wel, ik heb begrip voor de kritiek van sommige renners. Na afloop van de koers heb ik Sam Bennett nog gevraagd of alles oké was en hij zag geen probleem. Het zal wel afhangen van individu tot individu wie dit een gevaarlijke omloop vond”, aldus Discart.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.