BinckBank Tour verzoekt fans de koers thuis te volgen
foto: Cor Vos
dinsdag 29 september 2020 om 09:25

BinckBank Tour verzoekt fans de koers thuis te volgen

De nieuwe coronamaatregelen van de Nederlandse overheid hebben volgens de organisatie geen gevolgen voor de BinckBank Tour, die vandaag van start gaat. Een van de maatregelen, die vanaf vandaag ingaan, is het verbieden van publiek bij sportwedstrijden.

De vijfdaagse BinckBank Tour begint vandaag op Belgisch grondgebied met een etappe in lijn van Blankenberge naar Ardooie, maar voor morgen staat in het Nederlandse Vlissingen een individuele tijdrit gepland. “De start- en aankomstzone waren al publieksvrij”, zei Gert Van Goolen van Golazo tegen persbureau Belga. “Zowel in Vlaanderen als in Nederland. Het enige verschil is dat ze in Nederland nu voortaan echt niet langs de kant van de weg mogen komen.”

Volgens Van Goolen waren al heel wat medewerkers en stewards voorzien in havenstad Vlissingen om de elf kilometer lange chronoproef, die tussen half drie en kwart voor zes wordt gehouden, zonder toeschouwers te laten plaatsvinden. “Het is aan de lokale politie, waarmee afspraken zijn gemaakt, om ervoor te zorgen dat ze ook niet op de openbare weg komen indien dat toch dreigt te gebeuren ondanks verwittigingen van onze mensen.”

Twee dagen later is de ronde wederom in Nederland en ligt de aankomst, na een etappe door Valkenburg en over onder meer de Bemelerberg en de Cauberg in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. “Dit wordt helemaal afgesloten in de plaats van enkel maar de aankomstzone. We ontraden ook al langer mensen aan om live de wedstrijd te zien, maar pleiten ervoor dat ze thuis voor tv kijken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.