Bingoal Cup-leider Baptiste Planckaert moet slotmanche laten schieten
©Cor Vos
vrijdag 20 september 2019 om 18:58

Bingoal Cup-leider Baptiste Planckaert moet slotmanche laten schieten

Interview Baptiste Planckaert (30) werd tiende in Koolskamp Koers en sprokkelde daarmee voldoende punten om de leiderstrui in de Bingoal Cycling Cup over te nemen van de afwezige Niki Terpstra. “Helaas mis ik met de Memorial Van Steenbergen de slotmanche.”

“Ik zat à bloc in de laatste twee ronden”, geeft West-Vlaming Baptiste Planckaert na afloop van het Kampioenschap van Vlaanderen toe. “In het begin van de namiddag dacht ik dat het een rustige wedstrijd zou worden, maar in de finale is verdomd hard gekoerst. En bovendien was het telkens weer stressvol om richting de bochten voorin gepositioneerd te zitten.”

Hoopte op sprint
Planckaert was in het pelotonnetje dat voor de overwinning reed de enige renner van Wallonie Bruxelles. “Maar met snelle mannen als Jakobsen, Merlier, Groenewegen en Cavendish mee, hoop je toch dat het alsnog op een sprint uitdraait. Tot op twee ronden van het einde opnieuw slag om slinger gedemarreerd werd. Dan wist ik hoe laat het was.”

In de laatste drie kilometer draaide Planckaert dan maar de knop om. “Ik had snel door dat Steimle vooruit zou blijven. En ik merkte ook wel dat dat achtervolgend trio niet meer teruggepakt zou worden. Van dan af focuste ik op die leiderstrui. Als je niet dan toch niet bij de top drie kan eindigen, pak je maar beter die trui, dacht ik.”

“Parijs-Tours en Tour of Guangxi”
Minpuntje: op 13 oktober zal Baptiste die leiderstrui niet meer verdedigen. “Jammer, maar het is niet anders. Wallonie Bruxelles is een ploeg met maar 16 renners. De helft rijdt in China (Tour of Guangxi, red), de andere helft – waaronder ikzelf – start in Parijs-Tours. Ik zal dus in Frankrijk moeten horen of ik al dan niet eindwinnaar word.”

Planckaerts seizoen zit er nog niet op. Overmorgen rijdt hij de GP Isbergues, daarna volgen nog de Omloop van het Houtland in Lichtervelde, La DH Famenne Ardenne Classic, Binche-Chimay-Binche, Parijs-Bourges, Parijs-Tours en de Japan Cup om af te sluiten. “Een seizoen met ups en downs. Deel één was goed, de zomer was dan weer minder. Daarom hoop ik er dit najaar nog iets van te maken en zo positief af te sluiten.”

Bang hartje
“Hoe de toekomst er uitziet? Ik heb nog een contract voor 2020 bij Wallonie Bruxelles. Het voortbestaan van de ploeg zag er even benard uit. Maar ik hoor nu toch positieve signalen. Toch blijft het nog bang afwachten tot er een definitieve ‘go’ is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.