Bingoal eist 2 miljoen euro als Tietema niet terugkeert bij gokbedrijf
foto: Cor Vos
donderdag 26 januari 2023 om 10:47

Bingoal eist 2 miljoen euro als Tietema niet terugkeert bij gokbedrijf

Wielrenner Bas Tietema zal een schadevergoeding van zo’n twee miljoen euro moeten betalen, als hij met zijn bedrijf Tour de Tietema B.V. besluit om niet terug te keren naar zijn oude hoofdsponsor Bingoal. Dat meldt zakenblad Quote. Vandaag dient het kort geding in de rechtbank van Zwolle.

De Belgische firma World Football Association, het moederbedrijf van Bingoal, heeft Tietema met zijn bedrijf Tour de Tietema BV voor de rechter gedaagd. Tietema en Bingoal waren in het verleden partners, maar de Nederlandse wielrenner en contentmaker heeft inmiddels een nieuw wielerteam opgericht: Tour de Tietema-Unibet. Bingoal vindt dat de samenwerking onrechtmatig is beëindigd.

Sterker nog, volgens World Football Association bestaat er nog steeds een samenwerkingsovereenkomst voor één jaar met Tietema (die vorig jaar voor Bingoal Pauwels Sauces WB uitkwam) en Bingoal. De Belgische firma zal bij de rechter eisen dat Tietema de samenwerking alsnog voorzet en Unibet als hoofdsponsor vaarwel zegt. De zitting begint vandaag om 13.00 uur.

Contractbreuk? 
Zijn Tietema en zijn partners Josse Wester en Devin van der Wiel dat niet van plan, eist men een schadevergoeding van zo’n twee miljoen euro, waarvan ze alvast een voorschot van 350.000 euro mogen betalen. De aanbieder van verschillende gokspellen spreekt van contractbreuk. De nieuwe sponsor waar Tietema mee samenwerkt, Unibet, is bovendien een concurrent van Bingoal.

Wim Geraats, de teammanager van Tour de Tietema-Unibet, liet eerder aan het Algemeen Dagblad weten dat de overeenkomst met Bingoal volgens Tietema ‘op een nette manier is verbroken’. “We hebben een verschil van mening met onze vorige sponsor. Wij denken dat we netjes hebben gehandeld en hebben ons goed voorbereid op het kort geding. We gaan er vol goede moed naar toe. We betreuren wel dat dit in de openbaarheid moet worden beslecht.”

Geef een reactie