Bingoal Pauwels Sauces WB trekt Luca Van Boven aan
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 26 september 2022 om 18:54

Bingoal Pauwels Sauces WB trekt Luca Van Boven aan

Luca Van Boven zal volgend jaar de kleuren van Bingoal Pauwels Sauces WB verdedigen. De 22-jarige coureur komt over van de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Van Boven tekent als neoprof voor twee seizoenen.

Laatstejaarsbelofte Van Boven staat te boek als een afmaker met een goede punch in de benen, die bovendien zijn mannetje staat bergop. Dit jaar wist hij Trofeo Città di Meldola op zijn naam te schrijven, door in een sprint af te rekenen met toptalent en Giro U23-winnaar Leo Hayter. Die laatste zal volgend jaar uitkomen voor het grote INEOS Grenadiers.

Van Boven won verder ook de U23-versie van Omloop Het Nieuwsblad en snelde naar meerdere top 10-noteringen in de Tour de Normandie. “Ik ben erg blij dat ik een nieuwe stap kan zetten. Ik moet de ploegleiding van Bingoal Pauwels Sauces WB bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op mijn seizoen, al was het ook een moeilijk jaar met twee knieblessures en een coronabesmetting.”

Ontdekkingstocht
“Ik hoop in 2023 nieuwe wedstrijden te ontdekken en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik moet nog veel leren in het profpeloton. Ik hoop me dan in 2024 nog meer te kunnen uiten en ga dan ook voor resultaten. Ik denk dat ik in de Ardennenwedstrijden het beste tot mijn recht zal komen. Hoe dan ook, er valt nog veel te ontdekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.