Biniam Girmay en Kaden Groves laten zich verrassen: “Maar ben klaar voor Tour de France”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2024 om 15:50

Biniam Girmay en Kaden Groves laten zich verrassen: “Maar ben klaar voor Tour de France”

Biniam Girmay was zondag de snelste sprinter in de Brussels Cycling Classic, maar hij moest genoegen nemen met een tweede plaats. Het uitgedunde peloton waarin Girmay reed liet zich namelijk verrassen door Jonas Abrahamsen. De benen voelden bij de kopman van Intermarché-Wanty wel goed. “Ik wil in de Tour deze vorm hebben, maar hoop nog een stapje erbij te kunnen doen”, kijkt Girmay vooruit.

“We hadden niet verwacht dat Abrahamsen zulke benen zou hebben”, blikt de coureur uit Eritrea terug op de finale in Brussel. “Hij koos een goed moment, namelijk toen iedereen stuk zat. We hadden niet verwacht dat het zo zou uitdraaien. Wij hebben als ploeg wel alles gedaan, maar Abrahamsen had de beste benen en daar gaat het om. Daarachter hebben we alles geprobeerd, maar het lukte niet. Dit kan dan gebeuren.”

Voor Girmay lonkt nu zijn tweede deelname aan de Tour de France. “Dit was mijn laatste koers voor de Tour. Nu ga ik opbouwen en proberen mijn vorm te vinden zoals die nu is, of nog met stap erbij. Daarvoor ga ik twee weken naar Eritrea. Ik ben daar met mijn familie en kan er in goed weer trainen”, legt hij uit. “Het is op 2.400 meter hoogte en ik kan nog hoger, dat is een mooie plaats. Ik heb hier laten zien dat de vorm er is, dus ik ben klaar voor de Tour de France.”

‘We gokten dat Intermarché-Wanty het ging dichten’
Eigenlijk stevende Kaden Groves af op de tweede plaats in Brussel, maar de sprinter van Alpecin-Deceuninck hield zijn benen stil in de laatste meters en zag Girmay toen langszij komen. “Sprinten voor de tweede plaats is heel anders”, geeft hij toe. “Ik dacht dat ik tweede was, maar Biniam pakte mij nog op de meet. Ik had mijn benen niet stilgehouden als ik voor de zege had gesprint.”

Groves is lovend over winnaar Jonas Abrahamsen. “Hij viel op een heel goed moment aan, net na een andere aanval. Niemand kon met hem mee. We gokten erop dat Intermarché-Wanty het gat ging dichten, maar dat lukte niet. En Jonas was te sterk”, aldus de Australiër, die na de Giro nog veel eendagskoersen rijdt. “Ik heb veel koersen gemist in het voorjaar en ben nu terug op goed niveau na de Giro. Daarom wilde ik nog zoveel mogelijk rijden om het maximale uit mijn vorm te halen. Helaas heb ik nog niet kunnen winnen.”

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.