Biniam Girmay hersteld van oogblessure: “Ik kijk uit naar de nationale kampioenschappen”

dinsdag 21 juni 2022 om 19:17
Biniam Girmay hersteld van oogblessure: “Ik kijk uit naar de nationale kampioenschappen”

foto: Cor Vos

Biniam Girmay kijkt uit naar de Eritrese nationale kampioenschappen, waarin hij deze week zijn rentree maakt na het veelbesproken ‘kurkincident’ in de Giro d’Italia. Hij neemt vrijdag deel aan het nationaal kampioenschap tijdrijden en stapt zondag ook op de fiets voor de wegrit door zijn thuisstad Asmara.

Voor Girmay was zijn eerste deelname aan de Giro d’Italia een avontuur met twee gezichten. Eerst was er euforie vanwege zijn goede uitslagen en zijn etappezege in Jesi. Dat maakte echter plaats voor teleurstelling, toen bij de huldiging na zijn zege in de tiende rit de kurk van de champagnefles in zijn oog schoot en hij de ronde noodgedwongen vroegtijdig moest verlaten. Sindsdien hield hij een rustperiode en bracht hij tijd door met familie en vrienden.

“Het was met pijn in het hart dat ik de Giro vroegtijdig moest verlaten maar de manier waarop mijn ploeggenoten terugveerden, maakte me uiterst gelukkig. Fantastische herinneringen aan mijn debuut in een Grote Ronde zijn in mijn geheugen gegrift. Wat Domenico Pozzovivo in Jesi in de laatste hectometers deed voor mij zal ik niet snel vergeten”, blikt de winnaar van Gent-Wevelgem terug op de website van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert.

Ondertussen is hij hersteld van zijn blessure. “Dankzij de goede opvolging van het medische team is mijn oog intussen genezen en kon ik de training hervatten. Ik kijk heel erg uit naar de nationale kampioenschappen, in het bijzonder omdat ze in Asmara plaatsvinden. Het niveau zal hoog zijn en verschillende teams zullen hun numeriek overwicht uitspelen. Het zou een enorme trots zijn om de vlag van Eritrea een jaar lang overal te mogen tonen, daarom zal ik mijn uiterste best doen!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.