Biniam Girmay voegt Antwerp Port Epic en Ronde van Limburg toe aan programma
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 mei 2024 om 09:28

Biniam Girmay voegt Antwerp Port Epic en Ronde van Limburg toe aan programma

Biniam Girmay stapte ruim een week geleden uit de Giro d’Italia na een dubbele val, maar de Eritreeër kijkt inmiddels weer vooruit. Eerder werd bekend dat de renner van Intermarché-Wanty zaterdag zal deelnemen aan Veenendaal-Veenendaal. Girmay richt zich daarna op de Antwerp Port Epic en de Ronde van Limburg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Girmay ging voortvarend van start in de Giro met een derde plaats in de eerste sprintetappe, maar in de verregende vier etappe naar Andora kwam de coureur uit Eritrea in korte tijd twee keer ten val. Na die tweede crash bleef Girmay lang stilstaan en werd uiteindelijk besloten om de koers te verlaten. Intermarché-Wanty liet al snel weten dat de schade meeviel bij Girmay.

En dus zal de 24-jarige coureur zaterdag alweer een rugnummer opspelden voor Veenendaal-Veenendaal. Daarna rijdt hij ook de Antwerp Port Epic (zondag 19 mei) en de Ronde van Limburg (maandag 20 mei). “Mijn opgave in de Ronde van Italië was een enorme mentale dreun. Maar hoe teleurstellend het ook was, ik weet dat ik me op nieuwe doelen moet concentreren”, laat Girmay weten in een perscommuniqué van zijn ploeg.

“Fysiek nog niet optimaal, maar vechtlust is groot”
“Ik voel me fysiek nog niet optimaal vanwege mijn verwondingen en de verstoorde nachtrust, maar mijn vechtlust is groot. Ik verkeer in een prima conditie. Ik heb me goed op deze competitieperiode voorbereid en ben enorm gemotiveerd om te koersen.”

“Veenendaal-Veenendaal en de Ronde van Limburg zijn ideale wedstrijden om samen te koersen met Gerben Thijssen, met het oog op de Tour de France. De Antwerp Port Epic op zondag is een bijzondere klassieker die ik erg graag wil ontdekken”, blikt een enthousiaste Girmay vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.