Biniam Girmay schiet meteen raak bij comeback op tijdritkampioenschap Eritrea

vrijdag 24 juni 2022 om 10:27
Biniam Girmay schiet meteen raak bij comeback op tijdritkampioenschap Eritrea

foto: Cor Vos

Biniam Girmay heeft zijn rentree in wedstrijdverband opgeluisterd met een overwinning. Het toptalent van Intermarché-Wanty-Gobert was vrijdag op het tijdritkampioenschap van Eritrea de beste. Het was voor Girmay zijn eerste wedstrijd sinds zijn opgave in de Giro d’Italia, nadat een kurk in zijn oog was geschoten.

Voor Girmay was zijn eerste Giro d’Italia een met twee gezichten. Eerst was er euforie vanwege zijn goede uitslagen en zijn etappezege in Jesi. Dat maakte plaats voor teleurstelling, toen bij de huldiging na zijn zege in de tiende rit de kurk van de champagnefles in zijn oog schoot en hij de ronde noodgedwongen vroegtijdig moest verlaten. Sindsdien hield hij een rustperiode en bracht hij tijd door met familie en vrienden.

Op de kampioenschappen in Eritrea, in zijn thuisstad Asmara, maakt hij deze week zijn comeback. In de rit tegen de klok was Girmay sneller dan Merhawi Kudus en Amanuel Gebreigzabhier, die ook allebei in de WorldTour uitkomen. “Het zou een enorme trots zijn om de vlag van Eritrea een jaar lang overal te mogen tonen, daarom zal ik mijn uiterste best doen”, had Girmay vooraf nog gezegd. Zondag rijdt hij ook nog het wegkampioenschap in eigen land.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.