Bittere Clément Venturini: “In mijn hoofd win ík de Vierdaagse van Duinkerke”

Door , zondag 19 mei 2019 om 11:31
Bittere Clément Venturini: “In mijn hoofd win ík de Vierdaagse van Duinkerke”

©Cor Vos

“Dank aan de UCI-commissarissen die me de eindzege in deze Vierdaagse van Duinkerke hebben ontnomen. Maak zelf maar de rekening: zonder de tijdsstraffen, draag ik nu het roze.” Aan het woord, een bittere Clément Venturini, die de voorbije week twee keer gedeclasseerd werd. Op de koop toe vindt de AG2R-renner dat Jumbo-Visma hem in Cassel wel “een cadeautje” had mogen doen.

Clément Venturini voerde gisteren op de laatste kasseistrook richting Cassel-centrum de forcing. Alleen Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen konden de jongeman uit de buurt van Lyon volgen. “Ik dacht dat, door die jongens van Jumbo-Visma een beetje mee te helpen aan de eindzege, ik zou mogen winnen”, grijnsde Venturini gisteren voorbij de finish. “Niet dus. Er zijn geen geschenken in de koers. Ook dat zal ik onthouden.”

Het was een nieuwe bittere pil voor de 25-jarige renner van AG2R La Mondiale in de Vierdaagse van Duinkerke. Eerder werd hij twee keer gedeclasseerd door de wedstrijdjury wegens onregelmatig sprinten. Het leverde hem een tijdstraf op van één minuut en hij speelde zo ook nog eens tien bonificatieseconden kwijt.

“Weet niet of ik nog terugkeer”
“Maak zelf maar de rekening. Zonder die straffen, droeg ik nu het roze. En met een sterke ploeg om me heen, zou ik die trui niet meer afgegeven hebben.” Venturini vergat er wel bij te zeggen dat minstens één van de twee declasseringen gewoon terecht was.

Venturini staat – met nog één sprintetappe te gaan – op een dertiende plaats in het klassement, op 1’06” van Mike Teunissen. “Maar in mijn hoofd ben ik de eindwinnaar”, hield hij in Cassel tegen de verzamelde media vol. “Net zoals in 2017.” Toen – in Cofidis-shirt – won Venturini wel de Vierdaagse, voor Sander Armee en Oliver Naesen. “In 2020 dan maar weer? In alle eerlijkheid, ik weet niet of ik hier volgend jaar nog terugkeer.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.