Wellens breekt sleutelbeen bij massale val in Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
zondag 2 april 2023 om 13:37

Wellens breekt sleutelbeen bij massale val in Ronde van Vlaanderen

Update Tadej Pogačar zal in de finale van de Ronde van Vlaanderen niet meer kunnen rekenen op Tim Wellens. De Belg was misschien wel het grootste slachtoffer van de massale valpartij op 140 kilometer van de streep, veroorzaakt door de Pool Filip Maciejuk. Wellens heeft zijn linkersleutelbeen gebroken, zo meldt zijn ploeg UAE Emirates.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renners in de Ronde van Vlaanderen werden op goed 140 kilometer van de streep, in aanloop naar de eerste keer Oude Kwaremont, opgeschrikt door een massale valpartij. De val werd veroorzaakt door een manoeuvre van Filip Maciejuk van Bahrain Victorious. Met Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Tim Wellens, Jasper Stuyven en Mads Pedersen gingen meerdere toppers tegen de vlakte.

Wellens bleef heel lang liggen in de graskant, kon zijn weg niet meer vervolgen en moest zelfs worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit is een flinke streep door de rekening van Wellens, maar ook voor zijn kopman Tadej Pogačar. Wellens was op papier de belangrijkste ploeggenoot van de Sloveen en had in de finale een cruciale rol kunnen vertolken.

Opgave Ben Turner
Wellens was niet de enige renner die moest opgeven na de massale val. Ook Ben Turner heeft er inmiddels de brui aan gegeven. De Brit was een van de belangrijkste pionnen binnen het kamp van INEOS Grenadiers. Ook Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Mads Pedersen en Jasper Stuyven waren betrokken bij de val, maar kwamen met de schrik vrij.


Update 15.45 uur

Tim Wellens is de komende weken niet inzetbaar voor UAE Emirates. De Belg was vandaag betrokken bij een massale valpartij in de Ronde van Vlaanderen en heeft zijn linkersleutelbeen gebroken. Dat heeft zijn werkgever laten weten via social media. De onfortuinlijke Wellens zal vandaag nog onder het mes gaan.

[cf_dropouts edition=”435″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.