‘Bjarne Riis mogelijk samen met profploeg’

vrijdag 4 oktober 2019 om 17:52
‘Bjarne Riis mogelijk samen met profploeg’

Bjarne Riis - foto: Cor Vos

Bjarne Riis droomt nog altijd van een terugkeer als manager bij een professionele wielerploeg. De Deen, die jarenlang aan het roer stond van CSC, Saxo Bank en Tinkoff en recenter van Virtu en Waoo, stapt mogelijk in bij een WorldTour- of ProContinentale formatie.

Overkoepelende organisatie Virtu Cycling Group, waarvan Riis een van de eigenaren is, heeft de jacht op een licentie voor een nieuwe profploeg opgegeven, zegt CEO Anders Gram Simonsen in de Deense krant Ekstra Bladet. “Ik kan er niet dieper op ingaan, behalve dat we geen vergunning zoeken.” Maar nog altijd lijkt de ambitie te bestaan om komend seizoen deel uit te maken van het professionele peloton: de WorldTour of het ProContinentale circuit.

“We denken nog steeds dat het zinvol is om volgend jaar een goede wielerploeg te hebben. We zijn op dit moment nog niet zover dat we kunnen vertellen waar we aan werken en hoe het gaat”, vertelt Simonsen, die ook niet kan bevestigen of er plannen zijn voor een overname van een bestaande ploeg. Simonsen laat niet het achterste van zijn tong zien in het interview, maar dat er achter de schermen iets speelt, klinkt wel door in zijn antwoorden.

Dimension Data
Tijdens het WK in Yorkshire deed het gerucht de ronde dat Riis op een of andere manier zou gaan samenwerken met Dimension Data, schrijft de krant. “Er zijn veel geruchten en in principe geven we daar geen commentaar op. Wel is zeker dat als we klaar zijn om iets aan te kondigen, we dat ook zullen doen. Het gevoel heerst nog altijd in de groep dat we volgend jaar een goede ploeg hebben. En het wordt geen continentale ploeg.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.