Baestaens en Verdonschot winnen in Tsjechië, Riis moet plannen opbergen

vrijdag 28 september 2018 om 14:40
Baestaens en Verdonschot winnen in Tsjechië, Riis moet plannen opbergen

foto: PhotoPress.be

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de eerste manche om de Toi Toi Cup en Bjarne Riis die zijn ProContinentale plannen aan de kant schuift.

Baestaens wint in Uničov, Van der Poel zesde

De Belg Vincent Baestaens heeft in Uničov de eerste manche gewonnen om de Toi Toi Cup, een regelmatigheidscriterium in het veldrijden dat elk seizoen wordt gehouden in Tsjechië. Baestaens’ landgenoot Gianni Vermeersch eindigde op de tweede plaats, Marcel Meisen uit Duitsland werd derde. David van der Poel reed lek en besloot de wedstrijd op de zesde plaats. De meeste deelnemers aan de cross in Uničov rijden nu door naar Poprad, waar morgen wordt gekoerst.


Verdonschot de snelste bij de vrouwen, Betsema derde

Later op de middag stond de veldrit van Uničov (C1) bij de vrouwen op het programma. Daarin was Laura Verdonschot de sterkste. Eerder won de Belgische al de cross van Illnau in Zwitserland. Landgenote Joyce Vanderbeken kwam zes seconden na Verdonschot over de streep. De Nederlandse Denise Betsema eindigde als derde, met een achterstand van twaalf seconden.


Bjarne Riis schuift ProContinentale plannen aan de kant

Virtu blijft volgend jaar een continentale ploeg, dat meldt ploegbaas Bjarne Riis tegen Feltet.dk. De Deense manager sprak onlangs de ambitie uit om door te groeien met de opleidingsformatie, maar die plannen moet hij voorlopig in de ijskast zetten. “We hebben niet het niveau bereikt waarop we gehoopt hadden”, stelt Riis.

“We hebben er geen geheim van gemaakt dat wij naast onze vrouwenploeg de ambitie hebben om een ​​ProContinental-team op poten te zetten voor het komende seizoen, maar niet tegen elke prijs”, aldus Riis, die wel met het project doorgaat. Voor 2019 blijft Virtu zich richten op talentontwikkeling zoals het recent gedaan heeft met Niklas Eg (Trek-Segafredo) en Kasper Asgreen (Quick-Step Floors).

Riis geeft aan wel de financiële middelen te hebben om ProContinentaal te worden, maar hij vindt het niveau van zijn ploeg nog niet toereikend. In de tussentijd zal de 54-jarige oud-ploegbaas van CSC en Saxo Bank blijven zoeken naar partners voor de toekomst. Daarvoor is voormalig mountainbiker Christian Poulsen aangesteld als algemeen directeur van beide Virtu-teams.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 28 september 2018 om 13:22

Wordt ook wel een jaarlijkse traditie zo, aankondigen dat er Pro-Conti-ploeg komt en dan weer terugkrabbelen…

west 28 september 2018 om 14:59

Is Riis gelukkig mooi de loef afgestoken door team Riwal

zotvankoers 29 september 2018 om 05:18

Diether Sweeck klopt Godrie in iowa

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.