Bjorg Lambrecht: “Hier kon ik alleen maar van dromen”
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2019 om 17:17

Bjorg Lambrecht: “Hier kon ik alleen maar van dromen”

Bjorg Lambrecht blijft maar verbazen dit wielervoorjaar. Tot ook zijn eigen ongeloof eindigde de jonge Belg vandaag vierde op de Muur van Hoei bij zijn tweede deelname aan de Waalse Pijl, nadat hij vorige week al vijfde was in de Brabantse Pijl en zesde in de Amstel Gold Race.

“Fris ben ik niet meer. Daarnet lag ik hier ook nog tegen de balustrade”, vertelde de pas 22-jarige renner van Lotto Soudal aan Sporza kort na de loodzware finish in Hoei. “Maar ik heb gewoon alles gegeven vandaag. Het is ongelooflijk om nu vierde te worden, na een zesde en vijfde plaats. Dit is iets waar ik alleen maar van kon dromen.”

Lotto Soudal goed vertegenwoordigd
Op de voorlaatste passage van de Muur zette Lambrecht zich al op kop van het peloton. “Op de tweede beklimming van de Muur heb ik zelf het tempo gemaakt om nadien – op het stuk waar de wind vrij spel had – niet in de problemen te komen.” In de slotfase was zijn ploeg nog goed vertegenwoordigd in de finale met ook Jelle Vanendert, vorig jaar nog derde in de Waalse Pijl, en Tim Wellens voorin.

“We hebben nog wat tegen elkaar gepraat. Ik vroeg aan Tim wat zijn plan nog was en hij zei toen dat hij ook tot de Muur wilde wachten. Toen volgden we gewoon het plan zoals het in de bus besproken was: zo dicht mogelijk bij elkaar de klim opdraaien en daarna zou het ieder voor zich zijn.”

Wachten tot het bordje van 150 meter
Op de laatste beklimming van de Muur reed Lambrecht dan zoveel mogelijk zijn tank leeg. “Dat was van beneden tot boven alles eruit persen wat er nog inzat eigenlijk. Ik probeerde zoveel mogelijk plaatsen te pakken, ben toen nog even gaan zitten en wachtte dan tot ik het bordje zag van 150 meter. Toen heb ik er gewoon alles uitgeperst.”

Zondag wacht nog Luik-Bastenaken-Luik voor de jongeling uit Gent – behoort een podiumplaats nu tot de mogelijkheden? “Dat zou wel heel zot zijn moest dat lukken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.