Bjorg Lambrecht, Matteo Trentin, Vincenzo Nibali, Lucinda Brand
Bjorg Lambrecht - foto: Sirotti
zondag 28 januari 2018 om 20:00

Bjorg Lambrecht, Matteo Trentin, Vincenzo Nibali, Lucinda Brand

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen over Bjorg Lambrecht, Matteo Trentin, Vincenzo Nibali en Lucinda Brand

Eindelijk mag Bjorg Lambrecht debuteren

De Tour Down Under moest hij nog missen, maar gelukkig is Bjorg Lambrecht niet helemaal voor niets naar Australië afgereisd. De 20-jarige Belg van Lotto Soudal mocht namelijk starten in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Dat deed hij niet onverdienstelijk, met een knappe 19e plek. Om het startblad te tekenen had de kleine klimmer toch wat hulp nodig van Marcel Sieberg.

Lambrecht kreeg vlak voor de Tour Down Under te horen dat hij volgens de UCI niet voldeed aan de whereabout-regels voor deelname aan WorldTour-koersen. Daarop werd hij in extremis van de startlijst van de Australische rittenkoers gehaald. Hij reed uiteindelijk wel vijf van de zes etappes achter het peloton aan.


Rentree Trentin in Valencia

Matteo Trentin is klaar voor zijn debuut bij Mitchelton-Scott. De Italiaan, die vorig jaar de zege aaneen wist te rijden bij Quick-Step, brak op 6 januari een rib tijdens een trainingsrit. Hierdoor liep zijn seizoensvoorbereiding een flinke deuk op, maar gelukkig voor hem is de breuk is snel genezen. Hij gaat zijn debuut maken namens de Australiërs in de Volta a la Comunitat Valenciana.

“Het herstel gaat goed”, vertelt Trentin tegen La Gazzetta. “En dus zal ik Valencia gebruiken als de eerste test in competitie om zo de verloren dagen in te halen en beter te herstellen.” De Ronde van Valencia begint woensdag, op 31 januari.


Vincenzo Nibali maakt debuut in Vlaanderen

Vincenzo Nibali zal dit jaar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen maken, zo meldt La Gazzetta. Nadat hij daar zelf een verzoek toe had ingediend bij zijn ploegleiding, heeft hij toestemming gekregen om te starten in de Vlaamse hoogmis. “Vincenzo heeft al lang zijn wil om in Vlaanderen te racen uitgesproken en dat gaan we hem niet ontzeggen. We hebben er de afgelopen goed over gesproken en van onze kant is er groen licht”, vertelt zijn coach Paolo Slongo in de krant.


Roxane Knetemann in de lappenmand

Roxane Knetemann heeft bij een valpartij in de Cadel Evans Great Ocean Road Race (1.1) haar sleutelbeen gebroken. De 30-jarige Nederlandse kwam al vroeg tijdens de Australische eendagskoers ten val. Op Instagram laat zij weten haar sleutelbeen gebroken te hebben. Haar ploeg Alé Cipollini meldt dat ze minimaal zes weken rust moet houden. De wedstrijd werd gewonnen door haar ploeggenote Chloe Hosking.


Arthur Vichot stelt rentree nog uit

Arthur Vichot zal pas eind februari zijn rentree maken in het peloton. De voormalig Frans kampioen is nog niet volledig hersteld van zijn zware val in de voorbije Tour de France, zo meldt L’Equipe. De renner van FDJ – die in oktober geopereerd werd aan zijn rechterknie – kon daarom zijn zege in de Grand Prix Cycliste la Marseillaise vandaag niet verdedigen. Naar verwachting komt hij voor het eerst in actie tijdens de Classique de l’Ardèche (24-25 februari). Hierna zou een deelname aan de Ronde van Catalonië (19-2 maart) volgen.


Voedselvergiftiging Lucinda Brand

Lucinda Brand kampt met problemen in aanlop naar het WK. De renster van Sunweb moest vanmiddag in de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide vroegtijdig opgeven. Aan de NOS weet ze te melden dat zij een week voor het WK in Valkenburg ziek is geworden en last heeft van voedselvergiftiging.


RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
28 januari 2018 20:21
Verstandig van Lucinda Brand dat ze met een rood-wit-blauwe bodywarmer aan reed omdat ze ziek was...
28 januari 2018 20:23
Wat zijn 'sociale media' toch eigenlijk bizar. Plaats je een foto van je gebroken sleutelbeen waardoor je zes weken niet kunt koersen, krijgt die post 425 'vind-ik-leuks'.
28 januari 2018 20:53
Het zijn geen likes, maar hartjes. Die kan je inderdaad beter als steunbetuiging zien dan een like.
28 januari 2018 22:12
Wat hilarisch van Bjorg Lambrecht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.