Bjorg Lambrecht: “Medaille een optelsom van een erg fraai seizoen”
foto: Sirotti
zaterdag 29 september 2018 om 09:25

Bjorg Lambrecht: “Medaille een optelsom van een erg fraai seizoen”

Bjorg Lambrecht kan terugkijken op een sterk WK. In de titelstrijd voor beloftes gisteren was hij één van de beste renners, maar in de slotfase kon hij niet voorkomen dat de Zwitser Marc Hirschi versnelde en een gaatje sloeg. In de sprint om de zilveren medaille versloeg de Belg de verrassende Fin Jaakko Hanninen. “Deze zilveren medaille is een bekroning op een mooi seizoen”, meldde Lambrecht via zijn ploeg Lotto Soudal.

“Het is jammer dat ik op de klim niet kon wegrijden van mijn twee medevluchters, want ik wist dat het moeilijk zou zijn als ik met hen de afdaling inging”, zei Lambrecht. “Ze waren echter enorm sterk en ik kreeg ze niet uit het wiel. Ik had het plan om vanuit de derde positie aan te vallen, maar ik denk dat Hirschi me doorhad en daardoor steeds korte kopbeurten voor zijn rekening nam.”

Volgens Lambrecht deed hem dat een beetje de das om. “Maar het is sowieso een enorm sterke en slimme renner, dus ik mag zeker tevreden zijn met deze tweede plek. Ik ken Hirschi al enkele jaren en wist dat hij enorm goed kon dalen. In de drie laatste ronden merkte ik al dat de hele Zwitserse ploeg bergaf hoge snelheden haalde – een kunst, waar ik minder sterk in ben. Het was jammer dat ik Hirschi niet kon volgen, maar ik heb mezelf niets te verwijten!”

Zijn zilveren plak volgt op zijn toch al sterke eerste profseizoen, waarin hij onder meer tweede eindigde in de Tour des Fjords en hij zijn groterondedebuut maakte in de Vuelta a España. “Deze zilveren medaille is voor mij ook een bekroning op een mooi seizoen. Ik ben heel tevreden over mijn eerste jaar bij de profs: ik heb enorm veel geleerd, mooie koersen mogen rijden en op dit WK daar ook wel de vruchten van kunnen plukken. Het is een gedroomd begin van mijn carrière als profrenner!”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 september 2018 09:52
Komt wel goed voor hem, benieuwd hoe het verder evolueert voor Vervaeke, De Tier en De Plus. De jongste generatie renners uit België lijkt eindelijk niet meer enkel naar de Vlaamse klassiekers te kijken.
    29 september 2018 10:52
    Ja leuk is dat! Props voor de Weert. Deze lambrecht gaat echt wel een goeie worden, net als de Plus. Of het met vervaeke nog goed komt? Laten we het hopen.

    Heeft België nu nog wel wat talent rondrijden voor het Vlaamse werk?
    29 september 2018 11:32
    @vincent
    Ze hebben nog Philipsen, meer heb je niet nodig lijkt me.
29 september 2018 12:32
Niet roeien maar alpine skiën wordt de sport die wielrenners dienen te beheersen:-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.