Naasten nemen afscheid van Bjorg Lambrecht tijdens uitvaart

dinsdag 13 augustus 2019 om 13:20
Naasten nemen afscheid van Bjorg Lambrecht tijdens uitvaart

foto: Cor Vos

Familie, vrienden, teammaats en dorpsgenoten brachten vandaag een laatste saluut aan Bjorg Lambrecht tijdens diens uitvaart in zijn woonplaats Knesselare. De 22-jarige Belg kwam vorige week te overlijden na een zware valpartij in de Ronde van Polen.

Er werd veel volk verwacht om afscheid te nemen van de talentvolle Lotto Soudal-coureur. Bij de kerk, waar de dienst plaatsvond, werd een groot scherm geplaatst waar publiek de plechtigheid bij kon wonen. De VRT en VTM verzorgden een livestream van de uitvaart.

Lotto Soudal nam zondag afscheid
Het team van Lotto Soudal dat actief is in de BinckBank Tour heeft afgelopen zondag afscheid genomen van hun ploeggenoot. “Samen met de ouders, zus en vriendin van Bjorg werd een soort wake gehouden”, vertelt de communicatieverantwoordelijke van Lotto Soudal Arne Houtekier. “Er werd muziek gespeeld en er zijn teksten voorgelezen. Daarna zijn we Bjorg gaan groeten. Het was zeer emotioneel, maar achteraf was iedereen tevreden dat ze op zo’n hechte manier afscheid konden nemen.”

De Belgische WorldTour-ploeg rijdt in de BinckBank Tour rond met rouwbanden om de armen. De ploegwagens herdenken de overleden coureur door met stickers op de auto’s te rijden. Op deze stickers wordt Lambrecht afgebeeld met de tekst 143 Matchbox. Lambrecht zal na de uitvaart in kleine kring worden gecremeerd.

Link
Livestream (Sporza)

Update: De uitvaart van Bjorg Lambrecht in foto’s

Een krans van Jumbo-Visma – foto: Cor Vos

Tiesj Benoot rouwt in Knesselare – foto: Cor Vos

Rouwend publiek – foto: Cor Vos

De Sint-Willibrorduskerk in Knesselare – foto: Cor Vos

Harm Vanhoucke en André Greipel dragen de kist – foto: Cor Vos

De kist van Bjorg Lambrecht in de Sint-Willibrorduskerk – foto: Cor Vos

De grote schermen buiten de Sint-Willibrorduskerk – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.