Bjorg Lambrecht wint jongerentrui Dauphiné, groene trui voor Wout van Aert
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2019 om 17:42

Bjorg Lambrecht wint jongerentrui Dauphiné, groene trui voor Wout van Aert

De witte trui in de Dauphiné werd een prooi voor Bjorg Lambrecht. In het jongerenklassement was hij ruim elf minuten sneller dan Neilson Powless van Jumbo-Visma. “Ik kwam hier niet voor een klassement, maar ik was beter dan gedacht”, zegt Lambrecht.

“Het was een heel moeilijke wedstrijd, zeker door het veranderende weer met regen, kou en zon. Ik ben vooral blij met de vorm die ik heb laten zien en de eerste plaats in het jongerenklassement”, aldus de 22-jarige Lambrecht. “Nu ik hier sta in de witte trui is ongelooflijk. Het is heel erg speciaal!”

“Ik zag de lijst met renners die deze trui eerder gewonnen hebben, dat zijn grote namen. Ik hoop oprecht dat ik eenzelfde succesvolle carrière kan hebben als zij”, zegt de coureur van Lotto Soudal. Vorig jaar won Pierre Latour. Eerder wonnen ook Simon Yates, Wilco Kelderman en Rohan Dennis de witte trui.

Groene trui voor Wout van Aert

Mede door twee ritzeges was de groene trui voor het puntenklassement voor Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma was met 82 punten soeverein de winnaar, voor Edvald Boasson Hagen (53 punten) en Julian Alaphilippe (49 punten). Het was voor Van Aert pas zijn eerste rittenkoers in dienst van Jumbo-Visma, waar hij deze winter een contract tekende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.