Bjorg Lambrecht trekt streep door Eschborn-Frankfurt wegens ziekte

dinsdag 30 april 2019 om 13:46
Bjorg Lambrecht trekt streep door Eschborn-Frankfurt wegens ziekte

Bjorg Lambrecht - foto: Cor Vos

Lotto Soudal kan morgen in Eschborn-Frankfurt niet rekenen op Bjorg Lambrecht. De beoogde kopman voor ‘Der Radklassiker’ heeft door een verkoudheid forfait moeten geven.

Vijfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel Gold Race en vierde in de Waalse Pijl; Lambrecht was de beste Belg in de heuvelklassiekers. Maar hij weet geen verlengstuk aan zijn sterke voorjaar te breien omdat hij sinds de Waalse Pijl met een verkoudheid sukkelt. Deze verkoudheid weerhoudt hem zelfs van deelname in Eschborn-Frankfurt.

“Zaterdag ging het echt niet goed”, liet Lambrecht na afloop van La Doyenne weten aan WielerFlits. “In Luik-Bastenaken-Luik voelde ik me al wat beter, maar ik kampte toch met een papperig gevoel in de benen. Dat merkte ik ook tijdens de koers. Ik kon wel hoge wattages duwen, maar door een gebrek aan frisheid miste ik explosiviteit.”

Ploegleider Bart Leysen is uiteraard teleurgesteld dat de heuvelrevelatie de Duitse WorldTour-wedstrijd niet kan betwisten. “Het is voor ons erg spijtig dat Bjorg Lambrecht niet kan deelnemen door ziekte. Hij was in theorie onze kopman.”

“Ons doel blijft echter om een goed resultaat te behalen”, vervolgt Leysen in zijn vooruitblik op Eschborn-Frankfurt. “Volgens mij kan Tomasz Marczyński een mooie prestatie leveren. Ik verwacht dat hij kan overleven in een selectief groepje. Voor Adam Hansen is het de eerste wedstrijd na zijn val in de Ronde van het Baskenland. Hij bereidt zich voor op de Giro. Dat geldt ook voor Roger Kluge, die als Duitser ook in de finale aanwezig zou moeten zijn. Ik zag hem elke dag beter worden tijdens de Ronde van Turkije. Lawrence Naesen, Rémy Mertz en Frederik Frison pikken de draad terug op na de Vlaamse klassiekers.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.