Björn Thurau vindt onderdak bij Kuwait-Cartucho
Foto: Sirotti
maandag 2 januari 2017 om 19:57

Björn Thurau vindt onderdak bij Kuwait-Cartucho

Björn Thurau komt dit seizoen uit voor de nieuwe continentale ploeg Kuwait-Cartucho. Dat maakte de Duitser vandaag zelf bekend aan Radsport-news. Afgelopen jaar kwam de 28-jarige renner uit voor Wanty-Groupe Gobert.

Half december was Thurau nog contractloos voor 2017. “Ik sta er nu alleen voor, niemand helpt mij of geeft mij een tweede kans”, zei hij toen. Nu heeft hij zijn contract te danken aan zijn landgenoot Stefan Schumacher. De 35-jarige Duitser bracht Thurau in contact met de managers van Kuwait-Cartucho. De basis van het team is Spaans, maar het koerst met een Koeweitse licentie.

Naast Schumacher worden ook de 45-jarige Davide Rebellin en de 26-jarige Songezo Jim ploeggenoten van Björn Thurau. Axel Costa, Andreas Keusser, José Manuel Gutiérrez en Fernando Grijalba waren de eerste vier namen die getekend hadden bij Kuwait-Cartucho.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
2 januari 2017 20:01
Mooi zo, wordt nog een redelijk interessant team...
2 januari 2017 20:42
Een klein beetje hypocriet dat hij eerst het de wielerwereld kwalijk neemt dat ze hem onterecht veroordelen over afwijkende waarden, om vervolgens via Schumacher een contract te scoren.

Het is hem verder wel gegund, uitstekende renner
2 januari 2017 20:58
Er is wel veel kritiek op de inmenging van de woestijnlanden in het wielrennen, maar ondertussen houden ze toch veel Europese renners uit de WW.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.