BK-brons voor Frederik Frison: “Ik kan niet anders dan hier van genieten”
© Cor Vos
Nico Dick donderdag 20 augustus 2020 om 18:53

BK-brons voor Frederik Frison: “Ik kan niet anders dan hier van genieten”

Na twee vijfde plaatsen op het BK tijdrijden voor profs is Frederik Frison in Koksijde voor het eerst op het podium geëindigd. “Het resultaat van hard werken me de performance-afdeling van Lotto Soudal”, vertelt hij. “En uiteraard in afwezigheid van kleppers Evenepoel en Lampaert.”

Frederik Frison (28) is een bescheiden jongen. In zijn relaas na de podiumceremonie haastte hij zich om te vertellen dat hij dan wel brons had gehaald, maar dat in vergelijking met vorig jaar Remco Evenepoel en Yves Lampaert ontbraken. Verontschuldigend, bijna. Terwijl hij best een puike prestatie had neergezet. Beter zelfs dan ploegmakker Thomas De Gendt.

“Maar die medaille is inderdaad zeker meegenomen”, vertelde hij. “Eigenlijk is dit ook wel het resultaat van het harde werk dat geleverd is door de performance coaching bij Lotto Soudal. Er is aan details gewerkt en dat heeft vandaag een eerste keer geloond. En ik heb nog steeds de intentie om nog beter te worden in het tijdrijden.”

Geen EK
Minpuntje: door de ploegpolitiek – iedereen moet zoveel mogelijk in zijn bubbel blijven – mag Frison van Lotto Soudal niet naar het EK. Bondscoach Verbrugghe had het nochtans overwogen om hem mee te nemen naar Plouay. “Dat weet ik. En natuurlijk is dat jammer, maar er zijn dit jaar wel meer dingen die jammer zijn. We moeten het er bijnemen en leren mee leven”, zegt Frison, die overigens eerste reserve is voor de Tourploeg.

In principe, tenzij in extremis nog iemand uitvalt in de aanloop naar de Tour, rijdt Frederik Frison dit jaar geen grote ronde. “De focus dit najaar ligt op de klassiekers. Met als doel daar echt top te zijn. Maar eerst nog even genieten van die bronzen plak. Ik ben er bijzonder blij mee.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.