BK cross-country moet opnieuw op zoek naar nieuwe datum

zaterdag 16 mei 2020 om 10:47
BK cross-country moet opnieuw op zoek naar nieuwe datum

foto: Cor Vos

De Belgische wielerbond moet opnieuw zoeken naar een nieuwe datum voor het nationaal kampioenschap cross-country mountainbike. Op de herschikte UCI-kalender valt de titelstrijd namelijk samen met de Wereldbeker in Lenzerheide.

In eerste instantie stond het BK cross-country in Houffalize gepland voor het weekend van 11 en 12 juli. Door de maatregelen rond het coronavirus, moest een eerste keer naar een nieuwe datum worden gezocht. Die werd gisteren gevonden in het weekend van 5 en 6 september. Maar later op de dag werd de herschikte UCI-mountainbikekalender aangekondigd, waarop de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide eveneens voor die data staat ingedeeld.

Daarop volgde nogmaals een update vanuit de Belgische bond. “Ten gevolge van de bekendmaking van de nieuwe UCI MTB-kalender, zijn we helaas genoodzaakt opnieuw op zoek te gaan naar een nieuwe datum voor het BK cross-country moutainbike in Houffalize.” Vorig jaar veroverden in de discipline cross-country Jens Schuermans en Githa Michiels de nationale driekleur.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.