BK in gevaar voor zieke Laurens Sweeck
Foto: Marcel Koch
dinsdag 3 januari 2017 om 12:46

BK in gevaar voor zieke Laurens Sweeck

Het is niet zeker of Laurens Sweeck (ERA-Circus) aankomende zondag mee kan doen aan het Belgisch kampioenschap veldrijden. De 23-jarige renner is tijdens de nacht van maandag op dinsdag ziek geworden.

De komende dagen moeten uitwijzen of Sweeck op tijd herstelt om mee te kunnen doen aan het BK. “Normaal gezien zou ik woensdag het BK-parcours verkennen, maar ik ben vannacht ziek geworden. Overgeven en buikloop”, stelt hij op de website van zijn ploeg. “Het enige wat ik nu kan doen is rusten, uitzieken en hopen dat ik tegen het weekend weer in orde ben.”

Het BK vindt dit jaar plaats in Oostende. Wout van Aert is de favoriet voor de nationale titel. Sweeck geldt als gevaarlijke outsider.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2017 12:51
Ze hebben er het BK veldlopen van gemaakt om Van Aert te plezieren. Zelfs Vervecken zou nog goed kunnen meekomen met zo'n parcours.
3 januari 2017 12:58
Of Klaas vantornout die kan ook hard lopen
3 januari 2017 13:05
Op naar de babydokter dan maar!
3 januari 2017 13:08
Allez problemen met de sinussen, dat wordt een kuurtje!
3 januari 2017 13:37
@hoofdisvrij: reken er maar op dat in álle Vlaamse crossen volgend jaar veel meer gelopen gaat worden. Koksijde had al zoiets bedacht met die 50m lange klimduin, de rest zal ongetwijfeld gaan volgen. Zeker als VDP zo tekeer blijft gaan de rest van het seizoen.
Maar met CX fietsjes op het strand...tsja...
3 januari 2017 13:38
Sinussen? Lees ik een ander artikel?
3 januari 2017 14:13
Ja, want Van Aert heeft natuurlijk absoluut die zandstroken nodig om BK te worden... Passage door het zand is trouwens met 150m ingekort.
3 januari 2017 14:14
Het Bk is al 150 m in gekort met lopen en nog is het schijnbaar heel veel lopen .jammer dan hebben de ander renners zeker geen kans.als er al een kans was
3 januari 2017 16:19
Enige wedstrijd waar van der poel zeker niet mee doet en 1 van enige wedstrijden dit jaar met lange loopstrook en er wordt door sommige al geklaagd dat ze parcour aanpassen ten nadele van van der poel. Gelukkig is van der poel zelf slimmer dan vele fans
3 januari 2017 16:23
Goed lezen wat ik schrijf heren
3 januari 2017 17:29
Dat is er al ééntje minder voor de spankracht, mocht hij niet meedoen. Hoewel Sweeck juist beter ging rijden het afgelopen seizoen toen hij 'ziek' was.
Ik dacht dat Aerts ook wel een sterke loper is, hij heeft iig zijn fysiek mee.
3 januari 2017 18:48
@poetertjes: beetje olvarit en het komt wel weer goed.
3 januari 2017 19:12
@Geraint: het is traditie in het veldrijden dat in aanloop naar de nationale- en wereldkampioenschappen, een aantal renners zich in de underdogpositie plaatst door te melden dat ze "ziek" zijn. De sinussen is een veelgebruikt excuus, gevolgd door luchtwegen, griepverschijnselen, buikloop e.d.

Meestal volgt er op de dag zelf dan een herrijzenis waarbij de gemiddelde profeet bleek afsteekt.
3 januari 2017 20:12
VdP kan minder goed lopen en nu doet iedereen plots alsof lopen niet al jaren lang een belangrijk onderdeel van cyclocross is..?
Zo een klimduin achtige toestanden zaten er vroeger toch ook al in kom op seg
VdP heeft al heel het seizoen droge en snelle omlopen waar hij zowieso in het voordeel is tegenover Van Aert. Het heeft nog geen enkele cross modderig gelegen.
3 januari 2017 20:17
VdP kan -zelfs min of meer ongetraind op dat onderdeel vanwege oude blessures- prima lopen. Zie o.a. Scheldecross.
3 januari 2017 20:54
@Thijs E
Overdrijven is ook een vak. Vantornout heeft daar wel een handje weg van, maar verder zal dat allemaal best meevallen. Ik heb bijvoorbeeld grootmeester Nys zich nooit ziek weten melden voor een WK.

Ik zou overigens niet weten waarom Sweeck zich in vredesnaam in een underdogpositie zou moeten worstelen.
4 januari 2017 00:21
Overdrijven is ook een vaak toegepaste vorm van humor. Het ligt er volgens mij ook vrij dik bovenop. En er zit wel een kern van waarheid, in want niet zelden wint degene die in de kerstperiode een of meer crossen heeft moeten overslaan, een kampioenschap.

En naar mijn bescheiden mening past het naadloos in de Vlaamse volksgeest om de underdogpositie te prefereren boven die van topdog, ook al is de onderbouwing soms op het hilarische af. Maar van Sweeck verwacht ik niet dat hij een Vantornoutje doet qua ziekte. Hij mag van mij wel BK worden, het is een echte veldrijder.
4 januari 2017 09:03
@lorenzvdg
Niet helemaal met je eens. Die muur in Francorchamps is bijvoorbeeld pas iets van de laatste jaren net als het klimduin in Koksijde. Noem mij eens crossen in het verleden waar dergelijke toestanden aanwezig waren?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.